Με το βλεμμα στην παραδοση ο χορος των Σαρακατσανων

Με μεγάλη συμμετοχή των μελών και των φίλων πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό για το 2005 ο Μορφωτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Θράκης σε ξενοδοχείο της πόλης μας το βράδυ του Σαββάτου. Ένα πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα αλλά και τα διαφορετικά χορευτικά συγκροτήματα το παιδικό, το εφηβικό και των μεγάλων του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν οι προσκεκλημένοι.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ροδόπης κ. Γιώργος Σερμπέζης σημείωσε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του εντευκτηρίου, «το σπίτι των Σαρακατσάνων» συνεχίζονται, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι βλέπουμε στην άκρη του ορίζοντα, όχι μακρινά προς το τέλος του καλοκαιριού, να ολοκληρώνονται οι εργασίες. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο μουσειακό που θα αποτελεί ένα πραγματικά στολίδι για την πόλη της Κομοτηνής. Θέλουμε να δώσουμε από την μεριά μας την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίζει τις πτυχές της σαρακατσάνικης παράδοσης, να γνωρίσει τους ανθρώπους μας και να δούμε όλοι μαζί τι καλό μπορούμε να κάνουμε για την παράδοση».

Σύμφωνα με τον κ. Σερμπέζη ο Σύλλογος έχει υλοποιήσει ό,τι έχει σχεδιάσει την προηγούμενη χρονιά. «Είχαμε βάλει σαν στόχο ότι θα δημιουργήσουμε ένα καινούργιο χώρο, το εντευκτήριο του Συλλόγου στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχουμε τη σχολή χορού μας και έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο φύλαξης των στολών μας, οι οποίες εμπλουτίστηκαν φέτος με καινούργιες.»

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.