Με … σκληρα μετρα απειλει η ΔΕΗ τους πλημμυροπαθεις αγροτες της περιοχης

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με επιστολή της ενημερώνει ότι «…θα προβεί στην λήψη σκληρών μέτρων….» (διακοπή παροχής αρδευτικού, επιβολή τελών επανασύνδεσης ύψους 20,54 ευρώ + ΦΠΑ, αναπροσαρμογή της προκαταβολής με ενσωμάτωση στον επόμενο λογαριασμό, διακοπή του ρεύματος σε κάθε άλλη παροχή – οικία) αν πλημμυροπαθείς αγρότες της περιοχής μας δεν εξοφλήσουν άμεσα τις οφειλές τους προς την επιχείρηση, σαν ομαδάρχες αρδευτικών γεωτρήσεων.

Σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές μας από την πρωτοφανή και καταστροφική θεομηνία που έπληξε πρόσφατα τον τόπο μας και οι αγροτικές επιδοτήσεις δεν έχουν καταβληθεί ακόμη στους δικαιούχους, θα περίμενα από μια Δημόσια Επιχείρηση να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της, βοηθώντας κι αυτή με τη σειρά της τους πληγέντες συμπολίτες μας.

Αδυνατώ να κατανοήσω την ασφάλεια που αισθάνεται η ΔΕΗ για να απευθύνεται με τόσο ανυπόμονο ύφος σε ανθρώπους του μόχθου που, όντας και πλημμυροπαθείς και απλήρωτοι, δεν εξοφλούν καταναλώσεις του καλοκαιριού του 2007. Πρέπει η κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΔΕΗ να αντιληφθούν ότι η προσοχή και η αξιολόγηση της κοινής γνώμης δεν στρέφεται μόνο στην ανεπάρκειά τους να εξασφαλίζουν, χωρίς άγχος, επαρκές ρεύμα σε ανεκτό κόστος από περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους παραγωγής κατά το δυνατόν. Στρέφεται και στον τρόπο που επικοινωνούν με τους πολίτες – χρήστες. Οι εισαγγελικού ύφους «παραγγελίες» και οι απειλές περί επικείμενης διακοπής των οικιακών καταναλώσεων ως αντίποινο στην περιπτωσιολογική καθυστέρηση εξόφλησης κάποιων αγροτικών, ελπίζω ότι θα αποδειχθούν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.