Με 250 πακετα με τροφιμα για απορες οικογενειες

Στα τέλη του 2012, μια ομάδα νέων της Κομοτηνής θέλησε να υιοθετήσει τη δράση που ξεκίνησε μια αντίστοιχη ομάδα συνομηλίκων της από τη Λάρισα και να την κάνει θεσμό και στην πόλη της Κομοτηνής. Επρόκειτο για τη δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», στόχος της οποίας ήταν να γίνει συνείδηση και μότο μιας ολόκληρης πόλης το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε». Ο απολογισμός του πρώτου εγχειρήματος ήταν η συγκέντρωση 7 τόνων τροφίμων. Με παρακαταθήκη το εντυπωσιακό αυτό ξεκίνημα, φέτος ο «αργοπορημένος» Αη Βασίλης ξαναεπισκέφτηκε την πόλη μας, με σκοπό να συγκεντρώσει τρόφιμα για να τα διαθέσει στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής. για τη στήριξη οικογενειών του Δήμου ευρισκομένων σε ανάγκη. Στη δράση συμμετείχαν μαγαζιά και καφετέριες, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, πολιτιστικοί σύλλογοι, σχολεία, εθελοντικές ομάδες, ελεύθεροι επαγγελματίες και όλοι όσοι είχαν διάθεση να στηρίξουν τις οικογένειες. Ο χαρακτήρας της δράσης ήταν και είναι καθαρά εθελοντικός, χωρίς τη διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής, ενώ η συμμετοχή όλων στις δράσεις ήταν δωρεάν.

Όλη η πόλη… στο πόδι!

Οι 15 Πολιτιστικοί Σύλλογοι σχημάτισαν 10 Ομάδες και προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα μπορούσε η καθεμία. Σ’ αυτούς προστέθηκαν 9 συμμετέχοντες σύλλογοι και 15 υποστηρικτές, με αποτέλεσμα το «παιχνίδι» να αποκτήσει ακόμη πιο ουσιαστικό χαρακτήρα και να αναδειχτεί στην πράξη ο αληθινός χαρακτήρας και το πραγματικό νόημα της δράσης! Αυτό της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον διπλανό μας, πέρα από προσωπικά κίνητρα, από διάφορους ανταγωνισμούς και από κάθε είδους διαχωρισμούς. Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, φρόντισαν να ενισχύσουν εθελοντικά την προσπάθεια των ομάδων, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός είναι το καλύτερο μέσο για την προώθηση των προαναφερθεισών αξιών! Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι Πρόσκοποι Ροδόπης ήταν ο αφανής ήρωας της δράσης, καθώς ανέλαβε την συγκέντρωση των τροφίμων από τους σάκους, την καταμέτρησή τους και τη δημιουργία των πακέτων βοήθειας.

Στο τέλος της εβδομάδας, την περασμένη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης, ένα μεγάλο πάρτι για τους συμμετέχοντες, στον χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, στο οποίο βραβεύτηκε τυπικά η πορτοκαλί ομάδα, καθώς είχε τις καλύτερες επιδόσεις, και η μπλε ομάδα, γιατί είχε το μεγαλύτερο ποσοστό ειδών από την λίστα προτεραιότητας. Παράλληλα, δόθηκαν και αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την περασμένη Παρασκευή, 250 πακέτα τροφίμων παραδόθηκαν στους υπεύθυνους του Δήμου Κομοτηνής. Η οργανωτική επιτροπή ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλους όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της φετινής δράσης και κυρίως τους συμπολίτες μας, που χωρίς τον αλτρουϊσμό και την ουσιαστική τους συνεισφορά οι σάκοι του «αργοπορημένου» Αη Βασίλη θα παρέμεναν άδειοι. ««Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα…» μα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μην τον χρειαστούμε ξανά μια μέρα!!!», ήταν το μήνυμα της οργανωτικής επιτροπής.

Συμμετέχοντες/ουσες πολιτιστικοί σύλλογοι και ομάδες

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑIΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΑ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ/ ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΠΑΤΩ/ ΛΕΣΧΗ LIONS “Oρφέας”/ ΛΕΣΧΗ LEO “Θράξιππος”/ ON BIKES Ποδηλάτες Κομοτηνής/ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Μ.Κ.Ο.)/ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ/ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ TRELACADEMY/ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ALMA LIBRE/ ΑΡΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΟΥΣ/ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ/ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ/ ΕΥΜΟΛΠΟΣ- ΦΙΛΟΙ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΩΝ/ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ/ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ “Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ”/ ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ

Χορηγοί: ALEXANDROS PAROTIDIS PHOTOGRAPHY/ ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΟΥΤΡΑΣ & ΣΙΑ/ ΟΕ E.B. LA PETITE BOUTIQUE

Ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, αποκούμπι οι κοινωνικές υπηρεσίες Γιάννης Γκαράνης

«Με συστηματικότητα, ορθή διαχείριση , επιμονή και με τέτοιες συνεργασίες καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε με θετικό πρόσημο στο ρόλο μας»

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, ευχαρίστησε θερμά τόσο τους διοργανωτές, όσο και τους συντελεστές αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τέτοια αντανακλαστικά αλληλεγγύης από την τοπική μας κοινωνία η αναχαίτιση των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερη. Ο κ. Γκαράνης αναγνώρισε ότι το εθελοντικό κίνημα είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα που κάνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για να υποστηρίξουν τις δοκιμαζόμενες και άπορες οικογένειες, ενώ δήλωσε την ετοιμότητα και την εγρήγορση των ίδιων των υπηρεσιών ως προς την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών, που παρουσιάζονται. «Η κρίση εξακολουθεί να πλήττει τους συνανθρώπους μας», παρατήρησε, «και ολοένα περισσότεροι αντιμετωπίζουν ως αποκούμπι τους τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου». «Με συστηματικότητα, ορθή διαχείριση και επιμονή, αλλά και με συνεργασίες τέτοιου είδους, που πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις μας», επισήμανε, «καταφέρνουμε να ανταποκρινόμαστε με θετικό πρόσημο στο ρόλο που έχουμε αναλάβει, έτσι ώστε να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο αυτήν την εποχή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.