Κοπη της βασιλοπιτας και βραβευσεις των νεων

Η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας έδωσε και φέτος την αφορμή στους Καππαδόκες και Μικρασιάτες του νομού Ροδόπης να βρεθούν μαζί στον ίδιο χώρο, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά, να καμαρώσουν τη νέα γενιά που διέπρεψε μέσα στη χρονιά που πέρασε. Άλλωστε, το έθιμο της βασιλόπιτας έχει τις ρίζες του στην Καππαδοκία κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τα μέλη του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» να το τηρούν και να έχουν συνεπή παρουσία κάθε χρόνο στη ζεστή εκδήλωση που διοργανώνει η διοίκηση του Συλλόγου. Το έθιμο επίσης συμβολίζει την αλληλεγγύη, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη στις μέρες μας, ένας ακόμα λόγος να διατηρηθεί. Φέτος η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Chris&Eve» την Κυριακή το πρωί και μεταξύ άλλων περιλάμβανε και τη βράβευση όσων διακρίθηκαν στις σχολικές τους υποχρεώσεις και στον αθλητισμό κατά την προηγούμενη χρονιά. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερο κομμάτι της όλης εκδήλωσης, με τους νεαρούς μαθητές και αθλητές να αποζημιώνονται ηθικά για τους κόπους τους και να παίρνουν κουράγιο για τις νέες προκλήσεις, αλλά για γονείς, φίλους και συγγενείς, που ένοιωσαν υπερήφανοι και συγκινημένοι.

Οι διακριθέντες μαθητές και οι αθλητές, που βραβεύτηκαν

Για τις επιδόσεις τους στο σχολείο διακρίθηκαν οι μαθητές που το 2012 πέτυχαν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι μαθητές που αρίστευσαν κατά τη φοίτησή τους σε τάξεις των γυμνασίων και των λυκείων. Στη μεν πρώτη κατηγορία ανήκουν οι: Χρυσούλα Δεληγιώρη, Χριστοφοριά-Παναγιώτα Μαρινίδου, Άγγελος Σαμουρκασίδης, Σταυρούλα Χατζοπούλου και Μαγδαληνή Ταπατζά, ενώ στην κατηγορία των αριστούχων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι: Αθανάσιος Αλμαμίδης, Πηνελόπη Δεληγιώργη, Σταυρούλα-Αικατερίνη Λουκά, Κυριακή-Στυλιανή Μαρινίδου, Δημήτριος Μουζακίδης, Κυριακή Μουζακίδου, Ιωάννης Μπίσας, Λεωνίδας Σεβδυνίδης, Μαρία Τσεκμέζογλου, Σάββας Τσεκμέζογλου, Ελένη Χατζηνέστωρος και Ευστάθιος Χατζηνέστωρος. Τέλος, στην κατηγορία των αθλητών βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις του η Μαρίνα Γεωργιάδου και η Ευσταθία Ζεϊμπεκίδη.

 

Το φλουρί στον πρωτοσύγκελο κ. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής πρωτοσύγκελος κ. Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Ζηλούδης Γεώργιος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Σαπών κ. Δουδουλακάκης, ο εκπρόσωπος του ταξιάρχου Δ/κτού της ΧΧΙ ΤΘ.Τ. και ο εκπρόσωπος του Δ/κτή της Αστυνομικής Δ/νσης Ν.Ροδόπης κ. Σεβδυνίδης Μιχαήλ. Το φλουρί στην βασιλόπιτα των επισήμων έτυχε ο πρωτοσύγκελος κ. Κωνστάντιος και το δώρο του ήταν ένα βιβλίο με παραδοσιακές συνταγές καππαδοκικής μαγειρικής και στοιχεία από την Καππαδοκία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.