Κοινοβουλευτικη δραστηριοτητα Αχμετ Χατζηοσμαν

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου τις παρακάτω ερωτήσεις με θέματα την καθυστέρηση έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κομοτηνής και την κωλυσιεργία της πολιτείας για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών του Ν. Ροδόπης που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 16ης και 17ης Νοεμβρίου 2007.

Ακολουθούν τα κείμενα των ερωτήσεων:

«Στην υπ’ αρ. 13513/04.06.2008 ερώτηση που κατέθεσα ζητώντας να ενημερωθώ για το στάδιο έγκρισης της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κομοτηνής, έλαβα την υπ’ αρ. 2541Β/27.06.2008 απάντηση την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός, κος Σταύρος Καλογιάννης, και στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από τη μελέτη των στοιχείων του φακέλου, διαπιστώθηκαν ελλείψεις και ζητήθηκαν οι αναγκαίες συμπληρώσεις, από το Δήμο Κομοτηνής (με το αρ. 7200/16-2-07 έγγραφο), οι οποίες ακόμη δεν έχουν ληφθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ».

Κατόπιν επανειλημμένων παρεμβάσεων στο Δήμο Κομοτηνής έλαβα την υπ’ αρ. 48266/29.12.2008 απάντηση, την οποία επισυνάπτω στην παρούσα ερώτηση και στην οποία αναφέρεται ότι η μελέτη κατατέθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η έγκρισή της.

Επειδή ωστόσο οι αυξημένες ανάγκες που συσσωρεύονται καθημερινά στην πόλη της Κομοτηνής δεν επιτρέπουν περαιτέρω καθυστερήσεις για την έγκριση και την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κομοτηνής δεδομένου ότι η Κομοτηνή αποτελεί τη μοναδική επαρχιακή πόλη που δε διαθέτει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο,

βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Πότε ακριβώς εστάλησαν οι αναγκαίες συμπληρώσεις από το Δήμο Κομοτηνής και πότε παρελήφθησαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ;

2.Σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έγκρισης της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Κομοτηνής;

3.Πότε τοποθετεί χρονικά την έγκριση της Γ’ Φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Κομοτηνής και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίσπευση της διαδικασίας»;

Η δεύτερη ερώτηση που αφορά στην κωλυσιεργία της πολιτείας για την αποζημίωση των πλημμυροπαθών του Νομού Ροδόπης που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 16ης και 17ης Νοεμβρίου 2007 έχει ως εξής:

«Οι πλημμύρες που έπληξαν τον Νομό Ροδόπης στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2007 υπήρξαν πρωτοφανείς για τα χρονικά του νομού, ο οποίος άλλωστε κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι καταστροφές ήταν τόσο μεγάλες που έπληξαν σχεδόν το σύνολο του νομού. Πέρα από το έκτακτο βοήθημα των 3.000 € που χορηγήθηκε στους πλημμυροπαθείς με σκοπό να καλύψουν τις πρώτες βασικές ανάγκες, από το 2007 μέχρι σήμερα δεν επιλήφθηκε καμία πρωτοβουλία εκ μέρους της πολιτείας για τη λήψη μέτρων με σκοπό την αποζημίωση των πληγέντων.

Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια τα οποία χρησιμοποιούταν ως επαγγελματική στέγη ή ως κύρια κατοικία, δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να ενταχθούν οι αποζημιώσεις σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. παρόλο που έχουν γίνει οι απαραίτητες αυτοψίες.

Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1.Για ποιο λόγο δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που να καθορίζει τα σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών του Νομού Ροδόπης που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2007;

2.Πότε τοποθετούν χρονικά την έκδοση της ΚΥΑ και πότε την έναρξη καταβολής των αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς της Ροδόπης»;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.