«Κοινος στοχος ολων μας το καλο του τοπου»

Ο κ. Ερτζάν Χουσεΐν είναι ο πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» με επικεφαλής τον Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Χουσεΐν γεννήθηκε στο Μικρό Δουκάτο, σπούδασε φαρμακευτική και δραστηριοποιήθηκε στη περιοχή Αρριανών πριν από δεκαπέντε χρόνια. Ήταν η πρώτη φορά που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ανταποδώσει ένα μέρος της στήριξης που όλα αυτά τα χρόνια πήρε από τους πολίτες. Το αποτέλεσμα τον εξέπληξε γιατί ο ίδιος δεν περίμενε τον αριθμό αυτών των ψήφων. Ρεαλιστής και αυθόρμητος σήμερα μιλά στον ΠτΘ για την πορεία του αυτή αλλά και για τους στόχους που έχει που δεν είναι άλλοι από την προσφορά και την στήριξη του τόπου και των πολιτών του, χωρίς βέβαια διαχωριστικές γραμμές…

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ανταπόδοση της στήριξης που μου πρόσφεραν οι πολίτες

ΠτΘ: κ. Χουσεΐν οι περισσότεροι σας γνωρίζουν ως φαρμακοποιό και από τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες στον τομέα του τουρισμού. Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
Χ.Ε.:
Όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Θα σας μιλήσω, όπως ακριβώς αισθάνομαι. Στην περιοχή των Αρριανών βρέθηκα πριν δεκαπέντε χρόνια όταν τέλειωσα το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα την Φαρμακευτική Σχολή αλλά και την στρατιωτική μου θητεία. Οι άνθρωποι με στήριξαν επαγγελματικά τόσο όσο δεν το περίμενα. Πέρασαν δέκα χρόνια και σκέφθηκα να ανταποδώσω αυτή τη στήριξη με στόχο το κοινό όφελος και χωρίς να αποκλείω κανένα. Σκέφθηκα λοιπόν και έτσι ασχολήθηκα με την ποδοσφαιρική ομάδα και εδώ και πέντε χρόνια είμαι πρόεδρος της τοπικής ομάδας. Στόχος μου λοιπόν ήταν να στηρίξω το τοπικό ποδόσφαιρο της περιοχής. Μετά από δεκαπέντε χρόνια σκέφθηκα ότι για να συνταξιοδοτηθώ απαιτούνται άλλα είκοσι πέντε χρόνια. Έπρεπε λοιπόν αυτό το διάστημα να βρω ένα τρόπο να υπηρετήσω τους ανθρώπους. Βέβαια και μέχρι σήμερα υπηρετώ τους ανθρώπους, αλλά αυτό γίνεται με αντάλλαγμα. Έπαιρναν τα φάρμακα και εγώ πληρωνόμουν. Σκέφθηκα λοιπόν να στηρίξω τους ανθρώπους και τον τόπο μου χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Έτσι στράφηκα προς την πολιτική θέλοντας να στηρίξω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Φιλοσοφία μου είναι ότι μόνο δύο ονόματα γράφονται στην ιστορία, των πολύ κακών και των καλών ανθρώπων. Εγώ θέλω να αφήσω ένα καλό όνομα στην περιοχή μου και για αυτό ασχολήθηκα με την πολιτική.

ΠτΘ: Γιατί με την Περιφέρεια;
Χ.Ε.:
Θα μπορούσα να επιλέξω δήμο ή περιφέρεια. Αποφάσισα να ασχοληθώ με την Περιφέρεια, γιατί είναι περισσότερο ευρεία και ανταποκρίνεται σε όλο το νομό. Επέλεξα δε να κατεβώ ως υποψήφιος με τον κ. Γιαννακίδη, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος του τόπου μας, ως τοπικιστής που είμαι, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο. Τον βλέπουμε κάθε μέρα και για αυτό θεώρησα σωστότερο να συνεργαστώ μαζί του και να τον στηρίξω, γιατί θεωρώ ότι από τον κ. Γιαννακίδη μπορώ ευκολότερα να ζητήσω για τους ανθρώπους του τόπου μου παρά από τον κ. Παυλίδη, που τον θεωρώ εξαιρετικό άνθρωπο, τον έχω γνωρίσει προσωπικά, έχει ιδέες, αλλά νομίζω ότι στην τελική απόφασή μου καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είναι από την Ξάνθη.

Θα ήθελα να μας εμπιστευτεί όλη η Ροδόπη, τόσο η πλειονότητα όσο και η μειονότητα
.
ΠτΘ: Περιμένατε τον αριθμό ψήφων που πήρατε;
Χ.Ε.:
Όχι δεν τους περίμενα. Ήξερα ότι ο κόσμος με αγαπά αλλά δεν περίμενα τέτοια αγάπη. Πιστεύω ότι απόδειξη αυτής της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Πολλοί ασχολούμενοι με την πολιτική παραξενεύτηκαν πώς έγινε αυτό εφόσον για πρώτη φορά ήμουν υποψήφιος. Σκεφτόμουν ότι αν έπαιρνα πέντε χιλιάδες ψήφους θα ήμουν εκλεγμένος και όντως αυτό έγινε γιατί υπάρχει εκλεγμένος με τόσες ψήφους. Θα ήμουν ευχαριστημένος αν έπαιρνα πάνω από τρεις χιλιάδες ψήφους, ενώ κάτω των τριών θα το θεωρούσα αποτυχία. Η βάση δηλαδή των ψήφων για μένα ήταν οι τρεις χιλιάδες. Πήρα πάνω από έντεκα χιλιάδες και αυτό με γεμίζει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου. Είμαστε από εδώ και θα ήθελα να μας εμπιστευτεί όλη η Ροδόπη, τόσο η πλειονότητα όσο και η μειονότητα. Πιστεύω ότι θα δουλέψουμε για τον τόπο μας και για αυτό πρέπει να μη μας βλέπουν καχύποπτα. Θεωρώ βέβαια ότι το έργο μας θα σβήσει όλες τις καχυποψίες. Θέλω όμως να πω ότι πρέπει να μας στηρίξουν όλοι οι κάτοικοι του νομού. Λάθη θα γίνουν αλλά αλάνθαστος είναι μόνο ο θεός. Είμαι ένας άνθρωπος θρησκευόμενος αλλά όσο έχουμε την στήριξη των ανθρώπων και της πλειονότητας και της μειονότητας εμείς θα κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας. Δεν έχουμε να ξεχωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Κοινός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι το καλό του τόπου.

Αν μετά από τριάμισι χρόνια δω ότι δεν έχω προσφέρει τίποτα μόνος μου θα αποχωρήσω

ΠτΘ: Σας φοβίζει ότι έχετε να αντιμετωπίσετε ένα νέο θεσμό, τον «Καλλικράτη»;
Χ.Ε.:
Οι παλιοί και έμπειροι πολιτικοί όταν έμαθαν ότι θα είμαι υποψήφιος με παρότρυναν να μην κατέβω, γιατί θεωρούσαν ότι δεν έχει έρθει η ώρα «να ανακατευθώ» με την πολιτική, γιατί ο “Καλλικράτης” είναι κάτι καινούργιο και άγνωστο. Σε όλα αυτά πρόσθεταν την οικονομική κρίση βάσει της οποίας τόνιζαν ότι θα είναι πολύ δύσκολη η παραγωγή έργου. Όσοι όμως με γνωρίζουν ξέρουν ότι είμαι από τα άτομα που στοχεύω στην κατάκτηση του δύσκολου. Το εύκολο το καταφέρνουν όλοι οι άνθρωποι και ξεχωρίζει αυτός που καταφέρνει τα δύσκολα. Το θέμα είναι όταν οι άνθρωποι, η κοινωνία γενικότερα, αντιμετωπίζει δυσκολίες εσύ να μπεις στον αγώνα και να παλέψεις για το καλύτερο για αυτήν, για να κάνεις κάτι. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ λίγο αλλά μπορεί να είναι και κάτι πολύ και μετά από τριάμισι χρόνια όλοι να αναγνωρίζουν το έργο σου και να σε ευχαριστούν γιατί μπήκες και πρόσφερες. Αν μετά από τριάμισι χρόνια δω ότι δεν έχω προσφέρει τίποτα μόνος μου θα αποχωρήσω και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τη δουλειά μου.

ΠτΘ: Είσαστε ενημερωμένοι για τον «Καλλικράτη»
Χ.Ε.:
Σήμερα με πήραν τηλέφωνο για ενημέρωση για τον “Καλλικράτη”. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε ενημερωθεί για τίποτα.

Τα αξιώματα μου είναι αδιάφορα με αυτά δεν υπηρετείς τους ανθρώπους

ΠτΘ: κ. Χουσεΐν ακούγονται διάφορα για τον πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο και το ρόλο που θα διαδραματίσει με βάση τον «Καλλικράτη». Σας ενδιαφέρει αυτό;
Χ.Ε.:
Ακούγονται διάφορα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πάρω ένα αξίωμα, γιατί εγώ είχα το δικό μου στόχο και για αυτό κατέβηκα ως υποψήφιος. Θέλω να στηρίξω τους ανθρώπους και να τους υπηρετήσω και με τα αξιώματα δεν υπηρετείς τους ανθρώπους. Τα αξιώματα μου είναι αδιάφορα το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο μας. Όταν βλέπω τους νέους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τον τόπο και να μην έχουν δουλειά τους κατανοώ παίρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό μου. Παντρεύτηκα στα είκοσι δύο μου και μέχρι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου και τη στρατιωτική μου θητεία στα είκοσι πέντε είχα κοινό ταμείο με τον πατέρα μου. Δεν είχα ζοριστεί καθόλου γιατί ο πατέρας μου με στήριζε. Το 1997 κατάλαβα ότι το ωραιότερο πράγμα στον άνθρωπο είναι να δημιουργεί ο ίδιος και να τρώει τα δικά του χρήματα. Θέλω αυτά τα νέα παιδιά να βοηθηθούν και να στηριχθούν. Πρέπει να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες μείωσης της ανεργίας. Όλοι μας θέλουμε να ζούμε με υπερηφάνεια, να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτά που ζητούν και να μην υπολείπονται των άλλων παιδιών. Πρέπει να στηριχτεί ο αγροτικός τομέας και η νέα περιφερειακή διοίκηση πρέπει να ρίξει βάρος σε αυτόν, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στην περιοχή μας ένα μεγάλο μέρος των πολιτών είναι αγρότες. Υπάρχει ένα χρηματιστήριο βάμβακος αλλά και καπνού στο εξωτερικό και πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι στο θέμα της μεταποίησης, για το οποίο υπήρξαν τόσες επιδοτήσεις αλλά κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, αν καταφέρουμε και προωθούμε χωρίς μεσάζοντες τα δικά μας προϊόντα κατευθείαν στον αγοραστή, πιστεύω ότι η τιμή του προϊόντος θα ανεβεί και δεν θα αναμένουμε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

ΠτΘ: Πιστεύετε ότι η περιοχή μας έχει περιθώρια ανάπτυξης;
Χ.Ε.:
Έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Η περιοχή μας αποτελεί το κέντρο ενός τριγώνου. Από τη μια το Αιγαίο Πέλαγος, από την άλλη οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες και από την άλλη η Τουρκία. Δεν με αρέσουν οι κλασικές κουβέντες των πολιτικών που λένε πρέπει να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού ή στην ανάπτυξη άλλων τομέων. Επειδή γνωρίζετε ότι ασχολούμαι με το θέμα του τουρισμού με την εταιρεία που έχω, πιστεύω ότι είναι ένας τομέας που έχει περιθώρια ανάπτυξης. Αν ανοίξει ο δρόμος Κομοτηνή – Κίρτζαλι μπορούμε να φέρουμε τουρίστες ποιότητας από την Βουλγαρία, και για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω ποιότητας εννοώ ανθρώπους με επίπεδο μόρφωσης αλλά και οικονομική επιφάνεια, ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή. Εξ όσων γνωρίζω οι Βούλγαροι θέλουν να έρχονται στην Άσπρη Θάλασσα, όπως αποκαλούν το Αιγαίο και να παραθερίζουν. Αυτό μπορούμε να το αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τον τουρισμό, γιατί αυτό θα επιφέρει επιπλέον ανάπτυξη τόσο στους μικρομεσαίους και γενικότερα στην περιοχή. Από την άλλη οι Τούρκοι προσβλέπουν σε ένα άνοιγμα προς την Ευρώπη. Άλλο είναι να παράγεις ένα προϊόν στην Τουρκία και να το προωθείς στις χώρες της ΕΕ που υπάρχουν κάποια πλαφόν και είναι διαφορετικά να τα παράγεις στην Ελλάδα και να τα προωθείς μέσω αυτής. Εξ όσων ακούσαμε από την Κυβέρνηση και τους πολιτικούς θέλουν να επεκτείνουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να αυξηθεί η εμπορική κίνηση και αυτό θα επιφέρει ανάπτυξη στις μεταφορές. Δεν θέλω να πολιτικολογώ και να χρησιμοποιώ όρους πολιτικούς αλλά πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους και βέβαια να τους υλοποιήσουμε.

 

Πλειονοτικοί και μειονοτικοί πρέπει να είμαστε κάτω από την ομπρέλα του Έλληνα πολίτη

 

ΠτΘ: κ. Χουσεΐν την εβδομάδα πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών έγινε πολύς λόγος για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του κ. Γιαννακίδη. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό το θέμα;
Χ.Ε.:
Όλη η πολιτική λάσπη θεωρώ ότι είναι θέμα μικροπολιτικής. Ο επαγγελματίας πολιτικός έχει στόχο να πάρει την εξουσία με όποιο τρόπο και να είναι. Προσωπικά βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Ως ποδοσφαιρόφιλος θα σας πω ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια που κερδίζονται και πολλά που χάνονται. Την ώρα του αγώνα οι αντίπαλες μεριές μεταξύ τους μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση αλλά όταν τελειώνει ο αγώνας σφίγγουμε τα χέρια και έξω από το γήπεδο υπάρχει αγάπη μεταξύ μας. Και οι πολιτικοί μπορούν να το κάνουν αυτό. Όσο τιμητική κι αν είναι η νίκη πολλές φορές τόσο είναι και η ήττα.

 

Από την άλλη θα σας πω ότι οι πολιτικοί ξέρουν ότι είμαστε άνθρωποι που θα υπηρετήσουν τον τόπο. Κάποιοι βρήκαν μια «αδυναμία» και θέλησαν να την εκμεταλλευτούν. Η παράταξη του κ. Παυλίδη πήγε το θέμα αυτό να το εκμεταλλευτεί διαφορετικά αλλά και ο κ. Γιαννακίδης με το δικό του τρόπο προσπάθησε να αντιστρέψει το θέμα. Προσωπικά τα βλέπω εντελώς διαφορετικά και ρεαλιστικά τα πράγματα γιατί οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες είναι τέτοιες που έχω σχέσεις τόσο με πλειονοτικούς όσο και με μειονοτικούς. Ακρότητες θα υπάρξουν από όλες τις πλευρές. Όπως λέμε στη Φυσική κάθε δράση έχει και αντίδραση το ίδιο γίνεται και εδώ. Μέσα όμως στην κοινωνία πρέπει να σταματήσουν αυτά. Πρέπει όλοι να είμαστε, πλειονοτικοί και μειονοτικοί, κάτω από την ομπρέλα του Έλληνα πολίτη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται όπως θέλει αλλά η ομπρέλα είναι μία. Όπως η Αμερική κατάφερε ώστε κάτω από την ομπρέλα του αμερικανού πολίτη να περιλάβει πλήθος εθνών, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αμερικανικό έθνος δεν υπήρχε, και αναπτύχθηκε και αποτελεί σήμερα την πρώτη δύναμη στον κόσμο πρέπει και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και κάνουμε κάποιες δράσεις από αυτές θα ωφεληθούν και η μειονότητα και η πλειονότητα, αν δεν τα καταφέρουμε όλοι θα έχουν ζημιά. Η οικονομική κρίση μας επηρέασε όλους. Αυτό πιστεύω εγώ όπως πιστεύω ότι πολλοί είναι αυτής της άποψης, απλά κάποιοι για να κερδίσουν κάτι παίζουν «παιχνίδια». Εμείς πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι που θα δουλέψουμε για τον τόπο μας. Αυτό θέλουμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.