Κινητικοτητα για αποζημιωσεις σε σιταρι, κερασι και βαμβακι

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά την επιστροφή του από τη σύντομη περιπέτεια της υγείας του, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, είχε να μεταφέρει και αισιόδοξες ειδήσεις για τους αγρότες της περιοχής που αφορούν στις αποζημιώσεις δημητριακών, κερασιού και βάμβακος, καλλιέργειες που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν ταλαιπωρήσει και οι αγρότες παραγωγοί πολλές φορές είχαν διατυπώσει διαμαρτυρίες και αιτήματα για αποζημιώσεις.

Ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών συγκροτούνται δύο τριμελείς επιτροπές, από υπαλλήλους του ΕΛΓΑ και της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίες θα αποτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, που υπέστησαν οι παραγωγοί δημητριακών εσοδείας 2002 και 2003. Επίσης θα αποτιμηθούν οι ζημιές, σε 50 χιλιάδες στρέμματα κερασιού, που υπέστησαν οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής, όταν το χιόνι του Απριλίου κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής τους. Στόχος των ενεργειών αποτελεί όπως επισήμανε ο κ. Γιαννακίδης στα τέλη του 2003 οι αγρότες να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους.


Καλές ειδήσεις είχε ο κ. Γιαννακίδης και για τους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής, των οποίων η φετινή παραγωγή είναι εξαιρετικά μειωμένη εξαιτίας της εμφάνισης του πράσινου σκουληκιού. Ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε ότι μετά την επαφή του με το υπουργείο Γεωργίας «οι εξελίξεις θα είναι μάλλον θετικές», υπονοώντας την αποζημίωση των βαμβακοπαραγωγών, χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινήσεις.

E.M.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.