Καθοριστικο βημα η εγκριση του ρυμοτομικου σχεδιου του Βιοτεχνικου Παρκου Σαπων

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαπών πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών.

Ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος
, αναφερόμενος στο θέμα της έγκρισης του συγκεκριμένου σχεδίου, τόνισε: «Είναι ένα από τα καθοριστικά βήματα για την λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου. Το Βιοτεχνικό Πάρκο είναι μία μεγάλη επένδυση περίπου 600εκ.δρχ. για την περιοχή μας, η οποία όμως έχει μεγαλύτερη σημασία και σπουδαιότητα, γιατί θα επιφέρει περαιτέρω επενδύσεις, οικονομική κίνηση και ανάπτυξη στην περιοχή».

Η συνολική έκταση του ΒΙΟ.ΠΑ. είναι 434,87 στρέμματα, εκ των οποίων τα 304,14 είναι βιομηχανικός χώρος, τα 10,12 στρέμματα προορίζονται για κοινόχρηστες εξυπηρετήσεις, τα 120,61 στρέμματα αφορούν σε οδικό δίκτυο και πράσινο.

Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο, στο Βιοτεχνικό Πάρκο υπάρχουν 68 οικόπεδα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από επενδυτές για την εγκατάσταση βιοτεχνικών μονάδων ή μικρών βιομηχανιών.

Σχετικά με το χώρο του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών ο κ. Ν. Χαριτόπουλος μεταφέρει πως «το Βιοτεχνικό Πάρκο Σαπών είναι σε ένα πολύ καλό χώρο, δηλαδή είναι κοντά στον κόμβο της Εγνατίας, κοντά στο λιμάνι και αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή» και πιστεύει: «Με την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου σχεδόν ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. και πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε μικρές βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες στην περιοχή μας».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος ανέφερε και την απόφαση που πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά ιδιωτικών εκτάσεων στο αγρόκτημα Βελκίου, που βρίσκονται στο ΒΙΟ.ΠΑ. ούτως ώστε να έχουν περισσότερα οικόπεδα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.