«Καπνος» οι διαβεβαιωσεις του Υπουργειου Οικονομικων

Έτοιμο να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής, καθώς οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας για άλλη μια φορά «έπεσαν θύματα» του κεφαλαίου. Παρά τις υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών, καθυστερεί η καταβολή του ποσού των 14 εκατ. ευρώ που αναλογεί στα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2008, του Ιανουαρίου 2009, το Δώρο Χριστουγέννων, καθώς και τα αναδρομικά. Γι’ αυτό, πριν από μια εβδομάδα πραγματοποίησαν συνάντηση στη Θεσσαλονίκη για να αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων αποτέλεσε και το αντικείμενο της συνάντησης των εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 13 Φεβρουαρίου. «Διοργανώσαμε αυτή τη συνάντηση για να συζητήσουμε γύρω από το θέμα της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και για τις επόμενες ενέργειές μας σε περίπτωση αν χρειαστεί».

Επόμενο βήμα είναι να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να διευκρινίσουν τις λεπτομέρειες, καθώς και με τη διοίκηση της Εταιρείας ώστε να προχωρήσουν στις επόμενες ενέργειες.

«Τραγική» χαρακτήρισε την κατάσταση η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΦΑΝΚΟ, Κλωστηρίων ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ και ΡΟΔΟΠΗΣ ,b>Φιλιώ Αθανασίου, καθώς ακόμα περιμένουν -αφημένοι στο έλεος του Θεού- την εκταμίευση του ποσού των 14 εκατ. ευρώ που τους αναλογεί. Πρόκειται για τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2008, του Ιανουαρίου 2009, το Δώρο Χριστουγέννων, καθώς και τα αναδρομικά. «Ο κόσμος συνέχεια παίρνει τηλέφωνο για να ενημερωθεί για όποιες εξελίξεις. Όλοι είναι αγανακτισμένοι διότι δεν έχουν λεφτά για να εκπληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες».

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, η εκταμίευση των δεδουλευμένων έπρεπε να γίνει στις 6 Φεβρουαρίου, αλλά όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή. Σε διαδικαστικά θέματα οφείλεται η καθυστέρηση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, όπως μετέφερε η κ. Αθανασίου. «Ο κ. υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η εκταμίευση είναι θέμα ημερών, ισχυριζόμενος ότι υπήρχαν κάποια διαδικαστικά θέματα με αποτέλεσμα να λείπει από την εταιρεία η ασφαλιστική ενημερότητα. Το ίδιο μας διαβεβαίωσε και ο κ. περιφερειάρχης, σύμφωνα με τον οποίο έχουν εξασφαλιστεί τα 14 εκατ.».

Όσο για τη διοίκηση της Εταιρείας, αυτή ισχυρίζεται ότι υπάρχουν προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση. «Η Εταιρεία σήμερα μας λέει ότι το θέμα είναι στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου κ. Σιδηρόπουλο. Δηλαδή, ναι μεν θα γίνει η εκταμίευση αλλά χρεώνονται κάποιες προϋποθέσεις, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.