Καλεσμα ΠΑΜΕ για κινητοποιησεις

Την έκτακτη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, για να κηρύξει 24ωρη Απεργία στις 10 Φλεβάρη 2011, κάλεσε εχθές τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία(ΔΑΣ), παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας τη Δευτέρα, στην οποία η ΓΣΕΕ δεν έχει ανταποκριθεί. Αντίθετα, 14 συνολικά Εργατικά Κέντρα, 9 Ομοσπονδίες και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη τη χώρα έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους στην απεργία, ασκώντας παράλληλα πιέσεις στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, προκείμενου για αλλαγή της στάσης της. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κρίνουν απαραίτητη τη κινητοποίηση των εργαζόμενων, σε μια συγκυρία, που οι πολιτικές, που ακολουθούνται θίγουν βάναυσα σε πολλά επίπεδα τα δικαιώματά τους.

Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας Ν. Ροδόπης του ΠΑΜΕ «Αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε ένα γενικό ξεσηκωμό»

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Ανθούσης, μέλος της γραμματείας Ν. Ροδόπης του ΠΑΜΕ, «πραγματικά, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και τη νέα χρονιά βιώνουν στο πετσί τους μια ανελέητη επίθεση στα δικαιώματά τους και στη ζωή τους συνολικότερα, επίθεση, που είναι σχεδιασμένη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από το ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια της Νέας Δημοκρατίας». «Το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ», συνέχισε, «μπροστά σε αυτήν την κατάσταση αναδεικνύουν στην εργατική τάξη, τις οργανώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις γενικότερα, την αναγκαιότητα να προχωρήσουμε σε ένα γενικό ξεσηκωμό, σε οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων, που ουσιαστικά μας έχουν κηρύξει το κεφαλαίο, η κυβέρνηση και η Τρόικα. Νομίζουμε ότι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει με πόλεμο. Στο νομό Ροδόπης με αφορμή και το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε για την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τη θεσμοθέτηση επιχειρησιακών εργοστασιακών συμβάσεων εργασίας, ανοίγει το δρόμο, ώστε να πραγματοποιηθεί σε μια σειρά από εργοστάσια μείωση μισθών, οδηγώντας στο δίλημμα ή δουλειά ή ανεργία. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν κάτω από απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία και να μην υπογράψουν καμία τέτοια κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση. Οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα, έχουν όμως να στηριχτούν και να στηρίξουν το ταξικό εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ».

«Απαιτείται ενιαία δράση, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους»

Υπογράμμισε, λοιπόν, την ανάγκη οι εργαζόμενοι να στηριχτούν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που πρέπει να οργανωθούν και να κινητοποιηθούν. «Πραγματικά επιβάλλεται ο εργαζόμενος να μην είναι μόνος του», τόνισε, «να μην είναι ξεκομμένος και αποσπασμένος, και να απαιτήσουμε με γερή οργάνωση σε κάθε χώρο της δουλειάς, με δυνάμωμα των ταξικών συνδικάτων, με καλή οργάνωση των συνδικάτων από τα κάτω, με ηγεσίες, που θα είναι αφοσιωμένες στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι στην εργοδοσία, να αντιπαλέψουμε αυτήν την πολιτική. Χρειάζεται να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους».

 

Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής να ακολουθήσει τα άλλα 14 Εργατικά Κέντρα

Κάλεσε στη συνέχεια τα πρωτοβάθμια σωματεία να ξεκινήσουν συνελεύσεις και συζητήσεις, προκειμένου να οργανώσουν την αντίδραση τους στις πολιτικές, οι οποίες ασκούνται. «Όλοι οι συνεπείς συνδικαλιστές στα πρωτοβάθμια σωματεία», τόνισε, «να συζητήσουν την κατάσταση, που επικρατεί, και τις εξελίξεις, να σκεφτούν τα μέτρα, που έρχονται, και να οργανώσουν τα σωματεία, ώστε να μπουν εδώ και τώρα σε μαζικές διαδικασίες, για να οργανώσουν τον αγώνα τους, προχωρώντας σε απεργία». Αναφέρθηκε δε και στα 14 Εργατικά Κέντρα, τις 9 Ομοσπονδίες και τα πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, που ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και αποφάσισαν για απεργία στις 10 Φλεβάρη και κάλεσε όλους τους εργάτες και τις εργάτριες «να μπουν μπροστά και να παλέψουν για την υλοποίηση αυτής της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας». «Να γίνει υπόθεση των πρωτοβάθμιων σωματείων», συνέχισε, «ώστε μέσα από γενικές συνελεύσεις και συζητήσεις, να πάρουν απόφαση για συμμετοχή. Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής να πάρει απόφαση, ακολουθώντας τα άλλα 14 Εργατικά Κέντρα, και να ασκήσει πίεση και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ, που ξέρουμε ότι είναι κυριολεκτικά ξεπουλημένη και συμβιβασμένη, για να πάρει αντίστοιχη απόφαση». «Το ΠΑΜΕ θα μπει μπροστά σε αυτήν την προσπάθεια», κατέληξε.

H αίτηση, που κατατέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής από την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία

Η κυβέρνηση, η ΕΕ εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα. Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης, ήδη στο νομό μας είναι από τα υψηλότερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα

Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, υγεία, πρόνοια. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σύμφωνα με την κερδοφορία και τα σχέδια των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, όταν θέλει ο εργοδότης, τις μέρες, τις ώρες που συμφέρει τον εργοδότη, θα αμείβονται όσο θέλει ο εργοδότης. Ήδη ξεκίνησαν τα πρώτα κρούσματα των επιχειρησιακών συμβάσεων και στο νομό.

Όσοι ισχυρίζονται, ότι οι ανατροπές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και η επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς επιβάλλονται για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος, τα ελλείμματα.

Είναι αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής που έχουν επεξεργαστεί όλοι μαζί στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν είναι μέτρα κατοχής, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, μέχρι και η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, αλλά μέτρα που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο.

Σε όλη αυτή την κατάσταση χρειάζεται να υπάρξει άμεση και μαζική αντίδραση του συνόλου της εργατικής τάξης στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Για αυτό το λόγο 14 Εργατικά Κέντρα ( Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Μεγάρων, Νάουσας, Παλλεσβιακό, Σάμου, Φωκίδας), 9 Ομοσπονδίες ( Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού-Δέρματος, Μισθωτών Τύπου & Χάρτου, Φαρμακευτικών & Συναφών επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργ/τών & Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων ποτών, Συνταξιούχων ΙΚΑ) και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία αποφάσισαν απεργιακή κινητοποίηση για τις 10 Φλεβάρη. ( μια πρόταση που την κατέθεσαν και στη ΓΣΕΕ την οποία και απέρριψε).

Με βάση τα παραπάνω η ΔΑΣ προτείνει στο ΔΣ να κηρύξει 24ωρη απεργία εκείνη την μέρα, παράλληλα να καλέσει και την ΓΣΕΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση.

Νέος Γραμματέας της ΚΝΕ ο Αλεξανδρουπολίτης Θοδωρής Χιώνης

 

Νέος γραμματέας της ΚΝΕ εξελέγη ομόφωνα ο Αλεξανδρουπολίτης Θοδωρής Χιώνης. Σε σχετική ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ τονίζονται τα εξής: «Πραγματοποιήθηκε η 10η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και εξέλεξε ομόφωνα νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον σ. Θοδωρή Χιώνη, μέχρι τώρα μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

 

Ο απερχόμενος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη δουλειά του Κόμματος.
Ο σύντροφος Θοδωρής Χιώνης είναι 30 ετών, μαρμαροτεχνίτης, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και οργανώθηκε στην ΚΝΕ τo 1993. Είναι μέλος του Γραφείου του ΚΣ από το 9ο Συνέδριο της ΚΝΕ και είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.