Πτωσεις κλαδιων και δεντρων απο την κακοκαιρια στην Κομοτηνη

Επί ποδός οι αρμόδιοι για την αποκατάσταση των ζημιών

Από πτώσεις κλαδιών, ακόμα και ολόκληρων δέντρων, χαρακτηρίστηκε το πέρασμα της κακοκαιρίας του Σαββάτου στην Κομοτηνή. Η βροχόπτωση και οι ισχυρές ριπές ανέμου ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στην περιοχή, που στάθηκαν ικανά να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα και ζημιές, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να καταγραφούν τραυματισμοί. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής καθώς και οι εθελοντές του ερυθρού σταυρού, ήταν επί ποδός καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης του φαινομένου, ώστε προβαίνοντας σε κοπές πεσμένων κλαδιών να αποκαθιστούν την κυκλοφορία.

Εικόνα: Άκης Αρβανιτίδης

Τα σημαντικότερα περιστατικά καταγράφηκαν στην πλατεία Ειρήνης, στην περιοχή του Πανθρακικού Σταδίου, αλλά και στα νεκροταφεία Κομοτηνής, όπου καταγράφηκαν ζημιές σε μνήματα, από πτώση δέντρου.

Με το πέρασμα της κακοκαιρίας, συνεργία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ  βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να καθαρίσουν φρεάτια, δρόμους πεζοδρόμια και πάρκα από  φερτά υλικά και πεσμένα κλαδιά.

Αναποδογύρισαν αμάξια στην Ξάνθη από τους ισχυρούς ανέμους

Η κακοκαιρία πάντως, φαίνεται πως έδειξε το σκληρότερο πρόσωπό της στην περιοχή της Ξάνθης όπου οι ουρανοί άνοιξαν και μέσα σε ελάχιστα λεπτά σημειώθηκε έντονη καταιγίδα που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα στην περιοχή κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης οι κάτοικοι μιλούν για την εκδήλωση ενός ανεμοστρόβιλου, ο οποίος αναποδογύρισε ΙΧ αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα και ξήλωσε κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Την ίδια στιγμή σημειώθηκαν δεκάδες πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη αλλά και μεγάλων κλαδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.