ISO στην Πανελληνια Ομοσπονδια Συλλογων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης Γιώργος Κεπελής μίλησε στην εκπομπή «Βομβιστές Δυτικών Προαστίων» του ράδιο Παρατηρητής για την Αμφικτιονία που θα λάβει χώρα στην Πάτρα στις 10 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων της χώρας. Η φλόγα θα περάσει την Κυριακή από την Κομοτηνή και στις 10.30 θα βρίσκεται στην πλατεία Ειρήνης. «Θα παραδώσουμε τη φλόγα στον Ίασμο, σε συνεργασία με τον Θράκα Ιππέα, γιατί θέλουμε μαζί με τη φλόγα της αγάπης να περάσουμε και το μήνυμα για το ποδήλατο που είναι ένα οικολογικό και οικονομικό μέσο. Θέλουμε να στείλουμε στους τοπικούς άρχοντες το μήνυμα ότι πρέπει να βάλουμε στη ζωή μας το ποδήλατο και να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές, μια και η Κομοτηνή είναι ιδανική πόλη» περιέγραψε ο Γ. Κεπελής.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης θα συμμετέχει με τρία μέλη του Δ.Σ. στην Αμφικτιονία που είναι αφιερωμένη στην νεολαία και θα γίνει στην Πάτρα στις 10 Οκτωβρίου, αλλά τα σχέδιά του δεν σταματούν εκεί. «Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε τον Οκτώβριο, με χορηγία του δήμου Κομοτηνής, ένα υπέροχο παραμύθι στα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, το οποίο περνάει πολύ σημαντικά μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία. Το βιβλίο έγραψε η Φανή Χανού, η οποία διαμένει στις Σάπες. Μέσα από το βιβλίο της θα μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμα του εθελοντισμού στα παιδιά μας, στους μαθητές της Α/θμιας και ελπίζουμε να φύγει κι εκτός συνόρων της περιοχής μας. Είναι ένα έξοχο και καλοσχεδιασμένο παραμύθι που αρέσει στα παιδιά» μετέφερε ο κ. Κεπελής.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διαδικασία της λήψης άδειας από την Α/θμια προκειμένου να μοιράσουν το βιβλίο. «Ελπίζουμε οι καινοτόμες ιδέες που επιλέγουμε να βρουν μιμητές και σε άλλους δήμους. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον με τρόπο διαφορετικό, να προσεγγίσουμε τους συμπολίτες μας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι τα παιδιά στους οποίους επιχειρούμε να εμφυσήσουμε την ιδέα του εθελοντισμού» είπε.

Εθελοντισμός και πανεπιστήμιο

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης συνεργάζεται άρτια επί χρόνια με φοιτητικούς συλλόγους, επιλέγοντας όμως να μην είναι παρατάξεις που θα χρωμάτιζαν μια πρωτοβουλία εθελοντικής αιμοδοσίας. Από την πλευρά των τμημάτων έχει συνεργαστεί ιδιαίτερα μ’ αυτό της Κοινωνικής Διοίκησης με συνδετικό κρίκο τον Κομοτηναίο Λέκτορα Περικλή Πολυζωίδη. «Ήταν μάλιστα εισηγητής σ’ ένα συνέδριό μας ο κ. Πολυζωίδης. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες με τον Π. Πολυζωίδη, με σκοπό να βρούμε διαύλους επικοινωνίας με τους φοιτητές.

Επίσης, έχουμε πραγματοποιήσει μια σημαντική έρευνα γύρω από το αν δίνουν αίμα οι φοιτητές κι αν όχι για ποιο λόγο δεν δίνουν. Πρόκειται για στοιχεία σημαντικά τα οποία αποστείλαμε και στην Ομοσπονδία μας για να τα επεξεργαστούν.

Έχουμε πολλούς φοιτητές αλλά δεν δίνουν όλοι αίμα. Η έρευνα κατέγραψε τους λόγους και αυτό θα μας βοηθήσει στη συνεργασία». Ο κ. Κεπελής θέλησε να ευχαριστήσει τους φοιτητικούς συλλόγους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να διοργανώσουν μια εθελοντική αιμοδοσία».

Πιστοποίηση στην Ομοσπονδία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση ISO. «Τα επόμενα σχέδια είναι να μπουν και οι σύλλογοι σ’ αυτή τη λογική γιατί ο πήχης ανεβαίνει πάρα πολύ και οι χρηματοδοτήσεις θα γίνονται πλέον μόνο σε όποιον έχει την πιστοποίηση. Επομένως, ένας από τους συλλόγους που έχει όλες τις προϋποθέσεις είναι ο δικός μας.

Το Νοέμβρη θα προσκαλέσουμε στην Κομοτηνή την εταιρία που ασχολείται με τις πιστοποιήσεις καθώς και όλους τους συλλόγους από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με σκοπό να ενημερωθούν τα στελέχη των συλλόγων κι όσοι έχουν τις προϋποθέσεις να λάβουν την πιστοποίηση» περιέγραψε ο κ. Κεπελής. Τόνισε ότι έχουν ανεβάσει τον πήχη στους στόχους τους με την αρωγή των μελών αλλά και όλων των εθελοντών που κατανοούν ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι δώρο πρώτα στον εαυτό μας.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.