Ημεριδα για τα λοιμωδη νοσηματα στο Κιρτζαλι

Ημερίδα λήξης του προγράμματος «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μεταναστών και υπευθύνων φύλαξης στα κέντρα υποδοχής Ελλάδας-Βουλγαρίας σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης των λοιμωδών νοσημάτων και τις μεθόδους ατομικής προφύλαξης και υγιεινής – Επιτήρηση και έλεγχος όλων των νοσημάτων που συνδέονται με τη δημόσια υγεία στους χώρους μαζικής άθροισης», που υλοποιείται στο πλαίσιο του INTERREG IIIA/PHARE CBC ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, διοργάνωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 στην Αίθουσα Σεμιναρίων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας του Κίρτζαλι (Βουλγαρία).

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας του Κίρτζαλι, κα Jeni Staykova, και ομιλητές η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ, κα. Μπάμπαλη Αντωνία, η οποία έκανε την παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος, των στόχων του και των αποτελεσμάτων του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Βαφειάδης Κων/νος, ο οποίος αναφέρθηκε στον υγειονομικό έλεγχο των οικονομικών μεταναστών, η Επιθεωρήτρια Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας του Κίρτζαλι, κα Anelia Karaivanova, η οποία παρουσίασε περιπτώσεις λοιμωδών νοσημάτων στην Περιφέρεια του Κίρτζαλι, και το στέλεχος του τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ, κ. Λεπίδας Βασίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο συντονισμό του συγκεκριμένου προγράμματος .

Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του Δήμου, αλλά και του νοσοκομείου του Κίρτζαλι.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για θέματα που αφορούν τα λοιμώδη μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κα Staykova, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν από κοινού και τις δυο περιοχές, καθώς και προοπτικές συνεργασίας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.