Η Σιμπελ Μουσταφαογλου συμμετειχε στην τελετη εναρξης της Ολυμπιαδας

Η νομαρχιακή σύμβουλος της νομαρχίας Ροδόπης κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ως ειδική προσκεκλημένη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου συμμετείχε στην τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Η κ. Μουσταφάογλου ήταν μεταξύ των 100 ειδικών προσκεκλημένων του κ. Παπανδρέου από το εσωτερικό και από το εξωτερικό για την τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας. Μιλήσαμε μαζί της για την πρόσκληση αυτή, αλλά και για την πολιτική.

•Κ. Μουσταφάογλου πως πραγματοποιήθηκε αυτή η πρόσκληση; Με βάση ποια κριτήρια έγινε η επιλογή σας;

•Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια έγινε η συγκεκριμένη πρόσκληση. Αλλά αυτό που είδα όταν πήγα, ήταν ότι όλοι οι προσκεκλημένοι ήταν αξιόλογοι άνθρωποι. Ήταν για μένα μεγάλη τιμή να είμαι μια μεταξύ των 100 ειδικών προσκεκλημένων του κ. Παπανδρέου.

•Πώς είναι να συμμετέχετε στην έναρξη μιας τέτοιας διοργάνωσης και μάλιστα ως ειδική προσκεκλημένη;

•Πραγματικά πολύ ωραία, είναι ένα αίσθημα το οποίο είναι αδύνατο να το περιγράψει κανείς με τις λέξεις. Είμαι πολύ ευτυχισμένη από το γεγονός ότι πήρα μέρος μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε αυτή την έναρξη.

•Αν δεν κάνω λάθος στις ευρωεκλογές στην επικαιρότητα ήρθε και η υποψηφιότητά σας από πλευράς ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά κατέβηκε ο κ. Μουζαφέρ Κάμπζα. Μήπως λοιπόν την πρόσκληση αυτή μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε σαν μια προσπάθεια από πλευράς του κ. Παπανδρέου να συμφιλιωθεί και μαζί σας αλλά και με την μειονότητα;

•Ναι όντως στις ευρωεκλογές η υποψηφιότητα μου ήταν στην επικαιρότητα. Αλλά δεν ξέρω τι έγινε, ποιες δυνάμεις και για ποιο λόγο μεσολάβησαν τελικά και δεν ήμουν υποψήφια. Μετά το γεγονός αυτό χάλασαν κάπως οι σχέσεις μεταξύ της μειονότητας και του κόμματος. Αν δείτε το θέμα από αυτή τη πλευρά, ίσως, όπως είπατε, αυτό μπορεί να αξιολογηθεί ως μια προσπάθεια συμφιλίωσης. Αλλά τελικά όλοι μπορούν να κάνουν λάθη. Νομίζω ότι και το ΠΑΣΟΚ κατάλαβε το σφάλμα του.

•Ως ένα άτομο που συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, υπάρχει περίπτωση να σας δούμε ως υποψήφια βουλευτή στα επόμενα χρόνια;

•Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να απαντήσω σε μια τέτοια ερώτηση. Εξάλλου εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω μόνη μου για κάτι τέτοιο. Πρέπει να υπάρχει η απαίτηση της κοινωνίας προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί κανένας δεν αποφασίζει μόνος του αν θα γίνει βουλευτής.

•Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι μπορεί να γίνει δεκτή εκ μέρους σας μια τέτοια πρόταση;

•Προς το παρόν δεν υπάρχει μια τέτοια πρόταση. Λεω ότι θα τη σκεφτώ, όταν έρθει.

Τζουμχουριέτ

20/08/2004

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.