Η Ροδοπη εκπροσωπειται στο νεο Δ.Σ. της ΓΕΣΕΒΕ

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ελλάδας (ΓΕΣΕΒΕ), εξελέγη με την παράταξη της ΠΑΣΚΜΜΕ, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Αργύρης Αργυρόπουλος. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα η ΠΑΣΚΜΜΕ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ κέρδισε 19 έδρες, η ΔΗΚΕΒΕ που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. 12 έδρες, η ΔΑΚΜΜΕ, που πρόσκειται στη Ν.Δ. 11 έδρες, η ΑΣΚΕΒΕ που πρόσκειται στον ΣΥΝ 6 έδρες και άλλες τρεις μικρότερες παρατάξεις από μία έδρα.

Όλη την προηγούμενη περίοδο οι μικρομεσαίοι και τα προβλήματά τους βρέθηκαν στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξαιτίας της ρύθμισης των φορολογικών τους υποθέσεων της εξαετίας, της συνάφειας, της απόδοσης του Φ.Π.Α. αλλά και των αλλεπάλληλων ελέγχων του ΣΔΟΕ οι όποιοι φόρτισαν έντονα το πολιτικό κλίμα.

Μιλώντας στον ΠτΘ για την σημασία της εκλογής του στο Δ.Σ. της ΓΕΣΕΒΕ τόνισε ότι αυτή αποτελεί ευκαιρία για την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής στην Αθήνα, με κορυφαίο ίσως, το αίτημα για την υπαγωγή των νομών της Θράκης σε ευνοϊκό πλαίσιο ρύθμισης για απόδοση μειωμένου Φ.Π.Α., όπως και την ένταξη του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων σε καθεστώς επιδοτήσεων και αξιοποίησης επενδυτικών κινήτρων.


Όσο για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τους οποίους τόσο μελάνι χύθηκε τελευταία, ο κ. Αργυρόπουλος επισημαίνει ότι οι επαγγελματίες δεν είναι εναντίον των ελέγχων αλλά μέμφονται την συμπεριφορά που επέδειξαν σε επανειλημμένες περιπτώσεις οι υπάλληλοι του Σώματος. «Δεν ντρέπομαι να σας πω ότι έχω κάνει μια καταγγελία στο ΣΔΟΕ σε τοπικό επίπεδο γιατί έτυχα σ΄ ένα εστιατόριο όπου ήμουν πελάτης και μπήκε μέσα το ΣΔΟΕ λες και έμπαινε χωροφύλακας του 1960…Η απάντηση ήταν βέβαια δύο έλεγχοι σε ένα μήνα».

…»δεν είμαστε κατά του ΣΔΟΕ ούτε κατά των ελέγχων, είμαστε, όμως, υπέρ των σωστών και των καλών ελέγχων», κατέληξε.

Σημείωσε, όμως, με έμφαση ότι εδώ και μερικούς μήνες η συμπεριφορά του ΣΔΟΕ έχει αλλάξει για να προσθέσει ότι απαίτηση των επαγγελματιών είναι οι υπηρεσίες ελέγχου να σέβονται τη δουλειά των επαγγελματιών και το γεγονός ότι απασχολούν το 80% του εργατικού δυναμικού της Ροδόπης.

Ο κ. Αργυρόπουλος που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του κλάδου των εστιατόρων του νομού Ροδόπης, υποστηρίζει ότι τα στατιστικά στοιχεία από όλη την Ελλάδα αναφέρουν ότι τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του νομού Ροδόπης συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φθηνότερα της χώρας.

Τονίζει, τέλος, ότι «τα προβλήματά δεν έχουν χρώμα, ο κομματισμός, όμως έχει εισχωρήσει και στον κλάδο των μικρομεσαίων», προσθέτοντας ότι η απόσταση από την Αθήνα δρα απαγορευτικά για να διεκδικήσει ο ίδιος μια πιο νευραλγική θέση μέσα στο Δ.Σ. της ΓΕΣΕΒΕ, πέραν αυτής του απλού μέλους.

Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.