«Η ομορφια αρωγος στην ασχημια της φτωχιας»

Το Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής, σε συνεργασία με τα Διεθνή Κέντρα «Αισθητικής και Αδυνατίσματος Lipogen», συνδιοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής στο «Ξενία» εκδήλωση με θέμα «Αισθητική και παχυσαρκία στο σύγχρονο τρόπο ζωής». Τα έσοδα της εκδήλωσης, της οποίας ο χορηγός ήταν τα «Lipogen», θα διατεθούν για την προσφορά Πασχαλιάτικων δεμάτων σε αναξιοπαθούντος συμπολίτες μας.

Οπως μετέφερε και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών κ. Μουστάκα, η σχετική εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Κυριακάκη, του Οικονομικού Διευθυντή των LIPOGEN, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς της Φιλοπτώχου. Η ομιλία της κ. Μουστάκα ήταν σχετική με το θέμα της εξασφάλισης χρημάτων ως προς την αγορά τροφίμων για αναξιοπαθούσες οικογένειες της Κομοτηνής. Λόγω του ότι συνέπεσε όμως η εκδήλωση με το «Μαύρο Θέατρο της Πράγας», η συμμετοχή σε αυτήν ήταν περιορισμένη, πράγμα που σχολιάστηκε και από την κ. Μουστάκα λέγοντας ότι, από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της Φιλοπτώχου, πρώτη φορά απευθύνεται σε τόσο λίγο κόσμο. «Η ομορφιά έρχεται αρωγός απόψε στην ασχήμια της φτώχιας, της δυστυχίας, της αρρώστιας. Η αγωνία μας αυτές τις μέρες είναι να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις πολλές υποχρεώσεις μας. Γι΄ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων σας». Στο σημείο αυτό η κ. Μουστάκα υπογράμμισε ότι από τις 29 μέχρι τις 2 του μηνός θα είναι ανοιχτά τα γραφεία της Φιλοπτώχου, από τις 11:00 μέχρι τη 1:00 για οποιεσδήποτε προσφορές.

Στη συνέχεια, η κ. Μουστάκα αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Φιλοπτώχου: «Στις 14 Απριλίου θα διοργανώσουμε τη Γιορτή της Αγάπης, με το Πασχαλιάτικο Αυγό, στις 24 Απριλίου έχουμε μια μονοήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη, στις 5 Μαΐου έχουμε τη γιορτή της προστάτιδας του συλλόγου μας, της Αγίας Ειρήνης, και στη συνέχεια έχουμε μια εκδρομή για Κύπρο. Κλείνουμε με μια επίδειξη μόδας, η οποία, όπως πάντα, αναμένεται να είναι πολύ πετυχημένη με μεγάλα ονόματα της πασαρέλας και με τη συμμετοχή των περισσοτέρων καταστημάτων της πόλης μας».

Από την άλλη, ο Οικονομικός Διευθυντής κ. Μιλτιάδης Κυριακάκης θεωρεί ότι πρέπει να επικροτούν και αυτοί την προσπάθεια της Φιλοπτώχου, διότι κάθε ενέργεια που είναι για το κοινό συμφέρον είναι καλή: «Η LIPOGEN έχει και κοινωνική προσφορά, διοργανώνει αρκετές εκδηλώσεις με διάφορα σωματεία. Η συγκεκριμένη είναι η δεύτερη εκδήλωση που γίνεται με τη Φιλόπτωχο και ελπίζουμε ότι θα γίνει ένας θεσμός για την πόλη η συνδιοργάνωση με τη Φιλόπτωχο τέτοιου είδους εκδηλώσεων».

Αναφερόμενη στο θέμα της εκδήλωσης η διευθύντρια του κέντρου κ. Κατσάρα Σταυρούλα τόνισε ότι είναι η παχυσαρκία ένα πρόβλημα που ταλανίζει πάρα πολύ κόσμο, ενώ στην αισθητική υπάρχουν διάφορες νέες θεραπείες τις οποίες ο κόσμος δεν τις γνωρίζει. «Εμείς απόψε εδώ παρουσιάζουμε μια καινούργια θεραπεία η οποία λέγεται αναγέννηση, μια μέθοδος που έχει σκοπό την δερμοανάπλαση του δέρματος του προσώπου μας, μέσα από φυσικούς μηχανισμούς, όμως χωρίς να επεμβαίνουμε χημικά και χωρίς να στερούμε τη γυναίκα από οποιαδήποτε κοινωνική της εκδήλωση».

Η κ. Κατσάρα υποστηρίζει ότι ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζεται οπωσδήποτε διαφορετικά διότι, «ο καθένας από μας έχει διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικό τρόπο ζωής, επιβάλλεται λοιπόν κάθε οντότητα να την ξεχωρίζουμε». Στο σημείο αυτό η κ. Κατσάρα τόνισε ότι ξεχωρίζουν τη «σωστή διατροφή» από τη «δίαιτα» που σημαίνει στέρηση: «Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε τη λέξη διατροφή, δηλαδή εκπαίδευση του κάθε μέλους στο να μάθει να συντονίζει τη ζωή του μέσα από ένα σωστό πλαίσιο, βεβαίως στα χέρια των ειδικών. Είμαστε από τα λίγα ινστιτούτα που διαθέτουμε και διαιτολόγο για να μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη».

Η διευθύντρια του κέντρου διέψευσε επίσης και όλους εκείνους που έχουν την εντύπωση ότι θα μπουν στο μηχάνημα και ως δια μαγείας θα αδυνατίσουν: «Τα μηχανήματα δεν κάνουν θαύματα, η απόφαση είναι κοινή. Εσείς αποφασίζετε και εμείς βοηθάμε, ο ρόλος μας είναι βοηθητικός. Η δουλειά μας είναι να παρέχουμε το καλύτερο δυνατόν. Δεν συμβαίνουν θαύματα».

Τέλος, η κ. Κατσάρα δήλωσε ότι στο Κέντρο τους υπάρχουν και αντρικά τμήματα όχι μόνο για αδυνάτισμα ακόμα και για φωτόλυση.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.