Η οδος Εγνατιας αλλαζει
Προκειμένου να συντελεστεί η διάνοιξη, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατεδάφισης παλιών κυρίως κτισμάτων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Ήδη ο Δήμος Κομοτηνής, έχει καταβάλλει τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που θα απαλλοτριωθούν.
Στο πλαίσιο του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBAN, θα προχωρήσει η διάνοιξη κι ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου πλάτους 14 έως 16 μέτρων. Κατά μήκος του δρόμου θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι και χώροι στάθμευσης. Ενώ για την αισθητική αναβάθμιση της οδού θα τοποθετηθούν φωτιστικά και θα φυτευτούν δέντρα.
Ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής σημείωσε εξάλλου ότι στην περιοχή της οδού Εγνατίας, μετά την υλοποίηση του έργου θα δημιουργηθεί μια νέα αγορά, με τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν εκεί κι η οποία θα συνδέεται και με τη δημοτική αγορά της Κομοτηνής, στο ύψος της οδού Ιώνων.
Στην παρούσα φάση εκτελούνται έργα της ΔΕΥΑΚ στην περιοχή οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στο προσεχή Ιούνιο. Εν τω μεταξύ, ο Δήμος ολοκλήρωσε την μελέτη αποκατάστασης της οδού Εγνατίας, ζητώντας από τη διαχειριστική αρχή του URBAN να βγάλει πρόσκληση ώστε να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος. Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται πως το συγκεκριμένο έργο θα έχει «ωριμάσει διοικητικά» ώστε να προχωρήσει η εκτέλεσή του, όπως διευκρίνισε ο κ. Δαμιανίδης.
Νατάσσα Δοσεμετζή
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
