«Η γυναικα σεβεται περισσοτερο απο τον αντρα την ιδια τη ζωη»

Ο γ.γ. της περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας θέλησε να μεταφέρει μια συγκεκριμένη δήλωση που απευθύνεται κύρια στους άντρες, μια και από την πλευρά κάποιων αντρών μένει να γίνει αποδεκτή η ισότητα στην πράξη, ειδικά σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική με διαφορετικούς θεσμούς να ισχύουν στην κάθε ομάδα της.

«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για όλη την ελληνική κοινωνία. Θα πρέπει να περάσουμε στην ουσία της γιορτής.

Η πορεία της γυναίκας προς την ισοτιμία πέρασε πολλά στάδια και είναι ανάγκη να περάσει και το τελευταίο. Δεν αρκεί να μιλάμε για μια γυναίκα πλάι στον άντρα, αλλά για μια γυναίκα μαζί με τον άντρα. Οι δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, οι δυσκολίες που θα έρθουν και στο μέλλον απαιτούν άντρες και γυναίκες μαζί, ισότιμα, ν’ αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα.

Είναι μια έκκληση προς την κοινωνική συμπεριφορά, ιδιαίτερα των αντρών. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η γυναίκα είναι σύντροφος στη ζωή και συναποφασίζει μαζί τους για τα θέματα του σπιτιού, των παιδιών και της κοινής πορείας της κοινωνίας.

Σαν κοινωνία, θα αντιμετωπίσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις που έρχονται όταν το πνεύμα της σημερινής ημέρας γίνει πράξη στην καθημερινότητα.

Οι δύσκολες κοινωνικές συνθήκες προβλέπεται ότι θα διαμορφώσουν ένα δύσκολο διεθνές πεδίο συγκρούσεων, γι’ αυτό και προσδοκώ ότι η συμμετοχή της γυναίκας στα κοινά θα είναι ο αναγκαίος παράγοντας προς μια καλύτερη κοινωνία, μια κοινωνία που απεχθάνεται τη βία και τις συγκρούσεις. Η γυναίκα είναι εκείνη που φέρνει στη ζωή τα παιδιά, κατά συνέπεια σέβεται περισσότερο από τον άντρα την ίδια τη ζωή» κατέληξε, ευχόμενος χρόνια πολλά στις γυναίκες και την ελληνική κοινωνία.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.