Η γυναικα μεσα στις τεσσερις γραμμες του γηπεδου

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Αθλήτριες από την Ροδόπη 87΄, τον ΓΑΣ «Κομοτηνή» και την Α.Ε. Κομοτηνής μιλούν για τα στερεότυπα της γυναικείας συμμετοχής στον αθλητισμό

Ο γυναικείος αθλητισμός της Ροδόπης, σε ομαδικό επίπεδο έχει τριπλή εκπροσώπηση. Στο ποδόσφαιρο εδώ και 3 δεκαετίες βρίσκεται η Ροδόπη 87’ που καταφέρνει απέναντι σε μία σειρά προβλημάτων και δυσκολιών να αντιστέκεται στη φθορά και παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στο μπάσκετ, ο ΓΑΣ «Κομοτηνή» κάποτε είχε φτάσει να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά με το πέρασμα του χρόνου πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ χάρη στο πείσμα και το μεράκι κάποιων ανθρώπων. Στο βόλεϊ, το γυναικείο τμήμα της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ψάχνοντας την ώθηση που ίσως κάποτε το φέρει σε υψηλότερες κατηγορίες.
 
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, μιλήσαμε με τις εκπροσώπους των τριών γυναικείων συλλόγων προκειμένου να μας παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την κατάρριψη των στερεοτύπων στην καθημερινότητα τους αλλά και για το αν θεωρούν πως στον αθλητισμό υπάρχει ισότητα.

Ροδόπη 87 – Διατηρούν ζωντανό το γυναικείο ποδόσφαιρο κόντρα στα στερεότυπα (εδώ)

ΓΑΣ «Κομοτηνή»  – Η πόλη ποτέ δεν «αγκάλιασε» ουσιαστικά το γυναικείο μπάσκετ παρά τις επιτυχίες (εδώ)

ΑΕ Κομοτηνής – Το γυναικείο βόλεϊ δεν έχει το promotion που υπάρχει στην Ευρώπη (εδώ)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.