ΑΕ Κομοτηνης – Το γυναικειο βολει δεν εχει το promotion που υπαρχει στην Ευρωπη

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής αποτελεί πρέσβειρα του αθλητισμού της Κομοτηνής εδώ και δεκαετίες, έχοντας φτάσει να αγωνίζεται στην Α2 με πολύ καλές εμφανίσεις.
 
Σοφία Γρηγοριάδου, Δέσποινα Δαλλή, Ηρώ Μαλλίδου, Νικολέτα Φράγκατζη και Τζένη Τάφα μίλησαν για την ενασχόληση τους με το γυναικείο βόλεϊ αλλά και για τη θέση της γυναίκας στον αθλητισμό. 

Σοφία Γρηγοριάδου: «Ενισχυμένη η θέση της γυναίκας τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό» 

Η Σοφία Γρηγοριάδου, που αγωνίζεται ως λίμπερο στην Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, επισημαίνει πως η θέση της γυναίκας έχει ανέβει πάρα πολύ στο θέμα του αθλητισμού, καθώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να γίνονται πρωταθλήτριες. Πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν τις γυναίκες ως πρότυπο ενώ χρησιμοποιούν γυναίκες αθλήτριες για μεγάλα διαφημιστικά των επιχειρήσεών τους. Επίσης, ακόμα και στις μουσουλμανικές χώρες πλέον επιτρέπεται οι γυναίκες να ασχολούνται με τον αθλητισμό καθώς και να επιλέγουν εκείνες πώς θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο.
 
Ερωτηθείσα για το αν διατηρούνται ακόμα στερεότυπα αναφορικά με τη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό η Σοφία επισημαίνει πως η κατάσταση γίνεται όλο και καλύτερη τα τελευταία χρόνια. Πλέον όλες οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα επιλογής και συμμετοχής σε οποιουδήποτε άθλημα θα ήθελαν να ασχοληθούν. Τέλος, αποκάλυψε πως δεν έχει έρθει αντιμέτωπη με σεξιστικά σχόλια παρότι υπάρχουν αρκετές γυναίκες οι οποίες βιώνουν ένα τέτοιο φαινόμενο, πιστεύοντας πλέον πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους άνδρες αθλητές, οι οποίοι προωθούν το γυναικείο φύλο και την γυναικεία ισότητα στο θέμα του αθλητισμού. 

Δέσποινα Δάλλη: «Οι άνδρες έχουν περισσότερες ευκαιρίες λόγω σωματικής δύναμης» 

Η Δέσποινα Δάλλη συνδυάζει τις σπουδές της στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με την ενασχόληση της στο βόλεϊ, φορώντας την φανέλα της Α.Ε. Κομοτηνής. Έχοντας μεγαλώσει στα γήπεδα, επέλεξε το βόλεϊ γιατί ήταν αυτό που της τράβηξε το ενδιαφέρον ενώ θεωρεί πως στον αθλητισμό δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας, γιατί η γυναίκα θεωρείται σωματικά πιο αδύναμη από τον άνδρα όσον αφορά τα περισσότερα αθλήματα. 

Ηρώ Μαλλίδου: «Παρατηρείται διάκριση γυναικών και ανδρών σε κάποια αθλήματα» 

Αποτελεί γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής και φέτος πήρε ευκαιρίες στο γυναικείο τμήμα. Ο λόγος για την Ηρώ Μαλλίδου, η οποία ξεκίνησε από μικρή το βόλεϊ μετά από παρότρυνση μίας γυμνάστριας στο σχολείο, η οποία ασχολιόταν με το βόλεϊ. Η νεαρή αθλήτρια παράλληλα επισημαίνει με στενοχώρια πως ακόμα παρατηρείται η διάκριση γυναικών και ανδρών σε κάποια αθλήματα.

Νικολέτα Φράγκατζη: «Ευκαιρίες στην άθληση και για τα δύο φύλα» 

Αποτελεί ακόμα μία αθλήτρια που έκανε τα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό στις ακαδημίες της Α.Ε. Κομοτηνής. Ο λόγος για την Νικολέτα Φράγκατζη, η οποία ξεκίνησε το βόλεϊ ύστερα από παρότρυνση της ξαδέρφης της, η οποία ήταν προπονήτρια στις ακαδημίες της Α.Ε. Κομοτηνής. Η Νικολέτα δηλώνει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν ευκαιρίες συμμετοχής στον αθλητισμό πλέον με τους άνδρες να έχουν ακόμα ένα μικρό πλεονέκτημα ακόμα και σήμερα. 

Τζένη Τάφα: «Σε αρκετά αθλήματα η γυναίκα αθλήτρια υποβαθμίζεται και θεωρείται κατώτερη» 

Βρίσκεται στην πόλη μας συνδυάζοντας τις σπουδές στο ΤΕΦΑΑ με την μεγάλη της αγάπη, το βόλεϊ.. Η Τζένη Τάφα επέλεξε σε μικρή ηλικία την ενασχόληση της με το βόλεϊ από μια ενημέρωση που έγινε στο δημοτικό σχετικά με τις ακαδημίες βόλεϊ και μέσω αυτού γράφτηκε στην ομάδα της περιοχής της. Επισημαίνει πως στην εποχή μας γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον άνδρα και την γυναίκα, αλλά με λύπη παρατηρείται το φαινόμενο σε πολλά αθλήματα η γυναίκα αθλήτρια να υποβαθμίζεται και να θεωρείται κατώτερη συγκριτικά με έναν άνδρα, οπότε καταλήγει στο συμπέρασμα πως η ισότητα αυτή ίσως να μην υπάρχει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.