Η “εκθεση” εχει ομως μελλον…

Mε πολλές απουσίες πολιτικών και οικονομικών φορέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης «Θράκη 2002» την Τετάρτη το απόγευμα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Η φετινή διοργάνωση επιβεβαιώνει το ρητό «κάθε πέρσι και καλύτερα». Οι εκθέτες λιγότεροι, η κυβέρνηση απούσα, οι βουλευτές απόντες, οι πολιτικοί και οικονομικοί φορείς των άλλων πόλεων απόντες, οι επισκέπτες λιγότεροι, η πλειονότητα των επιχειρήσεων της περιοχής απούσα.

Για άλλη μια φορά ακούστηκαν τα ίδια περί αναβάθμισης της έκθεσης και για το ρόλο που καλείται να παίξει στην ευρύτερη περιοχή. Οι συμμετοχές όμως αποδεικνύουν ότι ο δρόμος για δημιουργία περιφερειακής συνείδησης είναι πάρα πολύ μακρύς. Και αυτό το στόχο πρέπει να θέσει ως πρωτεύοντα ο νεοσύστατος φορέας «Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Το γνωρίζει εξάλλου αυτό ο Πρόεδρός του κ. Χαράλαμπος Δαμιανίδης. Στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξασφαλίσουμε την επέκταση των δραστηριοτήτων μας, ώστε να καλύψουμε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Δεν θα σταθούμε στην μη έλευση κυβερνητικού στελέχους. Εξάλλου, όπως τόνισε ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Σταυρόπουλος «Μπορούμε και μόνοι μας».

Και πρέπει κ.κ. φορείς της περιοχής να στηρίξετε τον θεσμό. Το οφείλετε στις ελάχιστες ντόπιες επιχειρήσεις που τον στηρίζουν. Το οφείλετε στους πολίτες της Περιφέρειας. Πάνω απ’ όλα όμως το οφείλετε στην ίδια την Περιφέρεια για την ανάπτυξη της οποίας λέτε πολλά.

Έτσι, θα πούμε ότι η έκθεση «ΘΡΑΚΗ» έχει μέλλον.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.