Η COSMOTE, για τριτη συνεχη χρονια, απονεμει Υποτροφιες και Τιμητικες Διακρισεις

Τις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005 απένειμε σε ειδική τελετή στο Μουσείο Μπενάκη, η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά το καταξιωμένο κοινωνικό της πρόσωπο. Στην απονομή παραβρέθηκαν η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος.

Για τρίτη συνεχή χρονιά εφέτος, η COSMOTE στηρίζει τους νέους της ελληνικής Περιφέρειας και στέκεται αρωγός στις προσπάθειές τους για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η θερμή ανταπόκριση των νέων στις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, όπως καταδεικνύουν οι πολυάριθμες αιτήσεις της φετινής περιόδου -οι οποίες, επισημαίνεται, είναι διπλάσιες σε αριθμό από εκείνες που συγκεντρώθηκαν κατά το πρώτο έτος του προγράμματος- καθώς και η εξαιρετική πορεία των Υποτρόφων των δυο προηγούμενων ετών, στάθηκαν καθοριστικοί παράγοντες ώστε η COSMOTE να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το θεσμό των Υποτροφιών, αυξάνοντας σημαντικά το συνολικό αριθμό των Τιμητικών Διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δέκα Υπότροφοι που ανέδειξε η ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης -στην οποία συμμετέχει εφέτος και ο Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αθανάσιος Κυριαζής- βραβεύτηκαν με το ποσό των 12.000 ευρώ ο καθένας. Επιπλέον, απονεμήθηκαν, σε επιλεγμένους υποψηφίους που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους, είκοσι έξι Τιμητικές Διακρίσεις συνοδευόμενες η καθεμία από το ποσό των 1.000 ευρώ.

Σε συνέντευξή της η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα τονίζει τα εξής:

Ποιος ο στόχος του προγράμματος

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE;

Δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της Περιφέρειας, το πρόγραμμα ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ που προέρχονται από δέκα επαρχιακούς νόμους της Ελλάδας, με προτεραιότητα στις ακριτικές και τις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της χώρας.

Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα των Υποτροφιών, η COSMOTE στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των νέων για την κατάκτηση της γνώσης, ενώ, παράλληλα, αποδεικνύει την πίστη της στο θεσμό της Παιδείας και τη δημιουργική δύναμη της νεολαίας καθώς και το έκδηλο ενδιαφέρον της για την Περιφέρεια και τους κατοίκους της, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το νέο αυτό θεσμό, συμβάλλοντας με πίστη, ευαισθησία, υπευθυνότητα στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και στην ενίσχυση της Παιδείας και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας.

Πώς εκτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία

του προγράμματος ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE;

Όταν θεσπίσαμε, τρία χρόνια πριν, το πρόγραμμα των Υποτροφιών, γνωρίζαμε ότι ανοίγουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο, ένα κεφάλαιο άρρηκτα συνυφασμένο με τα όνειρα, τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων. Σήμερα, έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε βέβαιοι για την επιτυχία του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν οι εκατοντάδες αιτήσεις που λάβαμε τη φετινή περίοδο -ενδεικτικά αναφέρω ότι οι φετινές αιτήσεις συμμετοχής ήταν διπλάσιες από εκείνες που συγκεντρώθηκαν κατά το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος. Αυτό αποδεικνύουν τα πολυάριθμα δημοσιεύματα και η σημαντική προβολή που έλαβαν οι ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE από τα εθνικά και τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης. Αυτό πιστοποιούν, με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο, η θερμή ανταπόκριση της νεολαίας και η εμπιστοσύνη με την οποία το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας έχει περιβάλει το πρόγραμμά μας.

Δεν θα ξεχάσω τα λόγια της Πωλίνας, Υποτρόφου από το νομό σας, η οποία, μετά την εκδήλωση της απονομής, μας μίλησε με αφοπλιστική και ταυτόχρονα συγκινητική ειλικρίνεια: «Αυτή η Υποτροφία είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια για εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά. Δεν μπορώ λοιπόν παρά να ευχαριστήσω από καρδιάς την COSMOTE και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στη συνέχεια του έργου της…»

Είμαστε υπερήφανοι που, μέσα από τις ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ COSMOTE, στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των νέων. Είμαστε επίσης υπερήφανοι που το πρόγραμμα των Υποτροφιών επέτυχε να καθιερωθεί ως θεσμός στη συνείδηση των νέων και των φορέων της Πολιτείας. Οι 20 νέοι που ήδη σπουδάζουν με την υποστήριξη της COSMOTE, οι 26 φοιτητές που έχουν τιμηθεί για τις επιδόσεις τους, καθώς και οι 36 νέοι Υπότροφοι και Διακριθέντες αποτελούν για εμάς έναν πραγματικό τίτλο τιμής και καταξίωσης. Η εξαιρετική ακαδημαϊκή τους πορεία και η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών τους, ύψιστη ηθική επιβράβευση για την COSMOTE, δεν θα μπορούσαν παρά να μεγεθύνουν το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει και να ενισχύουν τη σε βάθος χρόνου δέσμευσή μας να παράγουμε κοινωνικό έργο ουσίας, δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων όσων μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους.

Ποια η φιλοσοφία της COSMOTE όσον αφορά στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;

Πρωταρχικός στόχος της COSMOTE, ως ενεργού εταιρικού πολίτη, είναι να αναπτύξει το κοινωνικό της έργο, συμβάλλοντας με πίστη, ευαισθησία και υπευθυνότητα στην αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείται.

Μέσα από το πολυδιάστατο εταιρικό της πρόγραμμα «Συμμετοχή: Αυξημένη Κοινωνική Ευθύνη», το οποίο υλοποιεί με σταθερότητα, συνέπεια και μακρόπνοη προσέγγιση, η COSMOTE δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, ως ζωτικού χώρου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την κοινωνική μέριμνα, με κύριους άξονες την προστασία του παιδιού, την προληπτική ιατρική και τις ειδικές ομάδες πληθυσμού, την ανάπτυξη του εθελοντισμού, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του θεσμού της Παιδείας.

Η COSMOTE εκδηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της μέσα από μια σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων απόλυτα συμβατών με τις πραγματικές, εγνωσμένες ανάγκες της κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται πρωτοβουλίες, όπως το Πρόγραμμα των ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ COSMOTE, τα προγράμματα ανακύκλωσης που πραγματοποιεί η εταιρία δίνοντας το παράδειγμα προς την οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία, καθώς και καθιερωμένη από εξαετίας δωρεά των εσόδων της από τα γραπτά μηνύματα της Πρωτοχρονιάς σε σωματεία που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής φροντίδας και υποστήριξης προς το παιδί.

Την ίδια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία ακολουθούμε και όσον αφορά στα χορηγικά προγράμματα που υλοποιούμε με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού, ενώ η κοινωνική ευθύνη βρίσκει εφαρμογή σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρίας μας.

Για την COSMOTE, η κοινωνική ευθύνη αποτελεί στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα, άρρηκτα συνυφασμένη με την επιχειρηματική φιλοσοφία και πρακτική της. Αποτελεί δε προαπαιτούμενο για να πορευτεί στο μέλλον και να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της.

Υπότροφος COSMOTE για το Νομό Ροδόπης είναι η Θεοπούλα Τζεβελεκίδου η οποία εισήχθη στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας

Η Θεοπούλα, αποφασισμένη να πετύχει σε έναν ανταγωνιστικό χώρο, όπως αυτός του Marketing και των επιχειρήσεων, κατάφερε, παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή της να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής της. Για να επιτύχει το στόχο της δούλεψε σκληρά, με ζήλο και πραγματική διάθεση για μάθηση. Με εφόδια τον ακέραιο χαρακτήρα της, την επιμονή και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει ευελπιστεί να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Οι διακριθέντες της COSMOTE 2004 για το Νομό Ροδόπης είναι η Ελένη Λεονταρίδου και η Ελένη Μηναίδου.

Η Ελένη Λεονταρίδου εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

Με στόχο να προσφέρει πολύτιμο έργο στην κοινωνία και χάρη στην επιμονή, την αποφασιστικότητα και την εργατικότητά της, η Ελένη κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική, πρώτη σχολή της επιλογής της. Η διαρκής εξέλιξη και οι απεριόριστες ερευνητικές δυνατότητες της ιατρικής τη συναρπάζουν. Μελλοντικά φιλοδοξεί να ακολουθήσει την ειδικότητα της Ψυχιατρικής και στη συνέχεια να εμβαθύνει στον τομέα της παιδοψυχολογίας, ενώ την ενδιαφέρει και η προοπτική της ακαδημαϊκής καριέρας.

Η Eλένη Μηναίδου εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα ευαίσθητη όσον αφορά στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, η Ελένη σχεδιάζει να ασκήσει το ιατρικό λειτούργημα στην Κομοτηνή, την ιδιαίτερη πατρίδα της, μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι καθηγητές της πιστεύουν ότι θα τιμήσει την επιστήμη που επέλεξε, ενώ η ίδια συμπληρώνει, ότι μέσω αυτής ευελπιστεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.