Η Χρυσα Μανωλια στο Σιδηροχωρι

Το Δήμο Σιδηροχωρίου επισκέφθηκε η βουλευτής Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά, όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Κώστα Βαρβάτο και με άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών της κ. Μανωλιά με τις νέες δημοτικές αρχές και έδωσε την ευκαιρία για μια γενικότερη συζήτηση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Σιδηροχωρίου.

Η κ. βουλευτής ενημερώθηκε από τον κ. Βαρβάτο για τα σχέδια και τους στόχους που βάζει η Δημοτική Αρχή για τη νέα τετραετία, μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής, ενόψει μάλιστα του 4ου ΚΠΣ

Το αρδευτικό είναι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Σιδηροχωρίου, καθώς οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και η εξασφάλιση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού είναι βασική προϋπόθεση για την αύξηση της παραγωγής και την απασχόληση των νέων, ώστε να παραμείνουν στους οικισμούς της περιοχής.

Βαρύτητα αποδίδει η Δημοτική Αρχή και στη βελτίωση – ανακατασκευή του δρόμου Σιδηροχωρίου – Κομοτηνής και στο δρόμο Μεγάλου Δουκάτου-Ισάλου, όπως και στο θέμα αξιοποίησης των παραλιών του Δήμου για τουριστική ανάπτυξη.

Από τη συζήτηση, δεν έλειψε και το ιδιαίτερο πρόβλημα αυτής της περιόδου για τους αγρότες, που σχετίζεται με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους.

Η κ. Μανωλιά εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση των αιτημάτων του και ενημέρωσε τους συνομιλητές της για τις δικές της παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών, τομέας ο οποίος αποτελεί πρώτη της προτεραιότητα στη δράση της ως βουλευτής, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Μανωλιά, με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, είχε ενδιαφέρουσες συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων στα καφενεία του Σιδηροχωρίου με αγρότες του Δήμου για τα προβλήματά τους. Οι διαμαρτυρίες των αγροτών επικεντρώθηκαν εκτός των άλλων και στη μεθόδευση της Αγροτικής Τράπεζας να «μπαίνει» αυθαίρετα στα βιβλιάρια καταθέσεων των αγροτών, κάνοντας παρακρατήσεις και διάφορες δοσοληψίες στους λογαριασμούς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση των δικαιούχων.

Η κ. Μανωλιά υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα, για το οποίο είχε κάνει και παλιότερα παρέμβαση στη Βουλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.