Η ασφαλτοστρωση του δρομου Δαρμενης -Ραγαδας-Εσοχης στη Βουλη απο τη Χρυσα Μανωλια

Τα χωριά Ραγάδα και Εσοχή επισκέφτηκε πρόσφατα η βουλευτής Ν. Ροδόπης κ. Χρύσα Μανωλιά όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα όλων των κατοίκων που αντιμετωπίζουν ως κυρίαρχο ζήτημα την ασφαλτόστρωση του δρόμου Δαρμένης-Ραγάδας-Εσοχής και σε μια προσπάθεια οριστικής και ταχείας επίλυσης του προβλήματος αυτού, η κ. Μανωλιά κατέθεσε στη Βουλή σχετική Ερώτηση για τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Τα χωριά Εσοχή και Ραγάδα βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Ροδόπης και αποτελούν τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Φιλλύρας. Οι κάτοικοί τους ασχολούνται αποκλειστικά με την καπνοκαλλιέργεια και την κτηνοτροφία.

Ανάμεσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυριαρχεί η αποπεράτωση κατασκευής του δρόμου Δαρμένης – Ραγάδας –Εσοχής, ο οποίος είναι και ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα χωριά αυτά με τα αστικά κέντρα του Νομού.

Η Νομαρχία Ροδόπης στο παρελθόν και μέχρι το 2003 έχει διαθέσει ποσό περίπου 2.500.000 ευρώ για την κατασκευή του δρόμου με διανοίξεις και τεχνικά έργα. Επειδή όμως έκτοτε εκκρεμεί η κατασκευή της τελικής στρώσης του δρόμου με ασφαλτοτάπητα, η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα, οπότε ο δρόμος καταστρέφεται από τις βροχοπτώσεις και η συγκοινωνία διακόπτεται αρκετές φορές με όλες τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα.

Η μόνη λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου αυτού. Απαιτείται η συνέχιση της χρηματοδότησής του, μέσω της ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του. Επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τους κατοίκους της περιοχής ερωτάται ο κ. Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσει επιτέλους η ασφαλτόστρωση του δρόμου Δαρμένης – Ραγάδας –Εσοχής»;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.