Γραμματεας της Νομαρχιακης ο Παυλος Δαμιανιδης

Με 1.423 σταυρούς εξέλεγξη συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Δαμιανίδης. Αναπληρώτρια συντονίστρια εξελέγη η Σούλα Πετκίδου με 453 σταυρούς ενώ η Έφη Κλάδου έλαβε 418 σταυρούς. Καθήκοντα γραμματέα στη δημοτική οργάνωση Κομοτηνής αναλαμβάνει η Σοφία Μενεσελίδου η οποία έλαβε 536 σταυρούς με αναπληρωτή το Θόδωρο Μούχτση που έλαβε 224 σταυρούς ενώ ο Δημοσθένης Μιχεμπάς πήρε 144 και η Χρύσα Μήλιολγου 43. Ο Τάσος Ραψωμανίκης πλειοψήφησε στη Συντονιστική Επιτροπή Δημοτικής Οργάνωσης με 374 σταυρούς.

Στην Ξάνθη συντονιστής εξελέγη ο Σωκράτης Ξυνίδης με αναπληρώτρια την Ματούλα Τσούλου – Τσαγκαλίδου και στη δημοτική οργάνωση Ξάνθης γραμματέας εκλέχθηκε ο Χρήστος Αμανατίδης με αναπληρωτή το Θόδωρο Παπαδόπουλο. Στον Έβρο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής εξελέγη ο Γιώργος Ραπτόπουλος, αναπληρώτρια η Εύη Κεραμέα και στη δημοτική οργάνωση Αλεξανδρούπολης γραμματέας είναι ο Παναγιώτης Ζιαγάκης με αναπληρώτρια την Άννα Τσιουλπά – Δεληγιάννη.

Π. Δαμιανίδης: «Στόχος η ευρεία κοινωνική συμμαχία»

Ο νέος συντονιστής του ΠΑΣΟΚ μετέφερε στον ΠτΘ την αίσθηση ευθύνης απέναντι στο αποτέλεσμα. «Ήταν μια σημαντική μέρα για το ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Εκλέχτηκαν τα νέα αποκεντρωμένα όργανα και οι δημοτικές οργανώσεις. Αυτά τα όργανα θα εργαστούν στη βάση για να προχωρήσει η ανασυγκρότηση του κινήματος και να δημιουργηθεί μία κοινωνική συμμαχία γύρω από το ΠΑΣΟΚ με την οποία θα προχωρήσουμε για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την επάνοδό του στη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο κ. Δαμιανίδης ερμηνεύει τη συμμετοχή ως εκδήλωση ενδιαφέροντος γύρω από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Η συγκρότηση της Ν.Ε. θα γίνει τις επόμενες μέρες με τους γραμματείς και τους αναπληρωτές γραμματείς των δημοτικών οργανώσεων. «Από το καταστατικό και τις εγκυκλίους του κόμματος είναι σαφώς προσδιορισμένος ο ρόλος του κάθε οργάνου και του κάθε προσώπου. Με βάση αυτές τις οδηγίες αλλά και την εκτίμησή μας για το τι επιπλέον χρειάζεται ώστε να προχωρήσουμε με αποτελεσματικό τρόπο θα θέσουμε το πλάνο για το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, στις 25 και 26 Ιουνίου γίνεται η εκλογή των περιφερειακών οργάνων, διαδικασία στην οποία θα δώσουμε έμφαση. Το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί για να εδραιώσουμε την ευρεία κοινωνική συμμαχία αλλά και θα προετοιμαστούμε για να ετοιμάσουμε το πρόγραμμά μας και να πετύχουμε την κοινωνική συναίνεση».

Σ. Μενεσελίδου: «Ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων»

Η κ. Μενεσελίδου, έχοντας διατελέσει και β΄ γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη μίλησε για τη νέα δομή. «Είναι ένα νέο οργανωτικό σχήμα το οποίο θα μας βοηθήσει να λειτουργήσουμε καλύτερα, αποτελεσματικότερα, με περισσότερη ορμή και διάθεση. Η δημοτική οργάνωση είναι ένα από τα νέα στοιχεία της ανανέωσης καθώς ο κάθε δήμος αποκτά τη δική του δημοτική οργάνωση».

Η κ. Μενεσελίδου σχολιάζει ότι η τιμή της εκλογής της συνεπάγεται και ευθύνες στο να ανταποκριθεί στη θέση της συντονίστριας της λειτουργίας της δημοτικής οργάνωσης. Η νέα συντονίστρια της δημοτικής ομάδας θα συνεργαστεί με τον αναπληρωτή της κ. Μούχτση αλλά και το γραμματέα κ. Δαμιανίδη, μέλη και οι τρεις της Νέας Πορείας και θεωρεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα «έχει την ικανότητα να παράγει στελέχη που έχουν άποψη, πολιτική θέση και μπορούν να συνεισφέρουν στην πολιτική με τον καλύτερο τρόπο».

Η κ. Μενεσελίδου έδωσε έμφαση στη συμμετοχή των γυναικών στα νέα όργανα. «Η ισότιμη εκπροσώπηση των δύο φύλων θα συμβάλει και στην καλύτερη λειτουργία του κόμματος».

Τ. Ραψωμανίκης: «Ενωμένοι για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις»

Ο Τάσος Ραψωμανίκης, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέλησε να ευχαριστήσει τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν κατά τη διαδικασία των χθεσινών κομματικών εκλογών, όπως και να διαβεβαιώσει ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους αλλά και σε όσα η κοινωνία της Ροδόπης προσδοκά και απαιτεί από το ΠΑΣΟΚ.

«Η επόμενη ημέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ μας βρίσκει ενωμένους και οργανωμένους για να προετοιμαστούμε ν’ αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις επόμενες σημαντικές εκλογικές και πολιτικές αναμετρήσεις, με κορυφαίες αυτές των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και αργότερα των εθνικών εκλογών.

Από δω και μπρος το ΠΑΣΟΚ απαλλαγμένο απ’ τις οργανωτικές ευθύνες της ανασυγκρότησης, αφού αυτή ολοκληρώθηκε σε νομαρχιακό επίπεδο και σύντομα ολοκληρώνεται και σε περιφερειακό επίπεδο, θα στραφεί περισσότερο προς την τοπική κοινωνία και τους πολίτες της Ροδόπης και με το πρόγραμμά του και τις προτάσεις του θα διαμορφώσει τη νέα κοινωνική πλειοψηφία. Επόμενός μας στόχος είναι να βρισκόμαστε κάθε μέρα δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματά τους και θα ζητήσουμε από τους συμπολίτες μας, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.