«Γιορτινες» μερες και για την εγκληματικοτητα… Ι. Τσουκναδης: «Το ανησυχητικο ειναι οι ληστειες και η αγριοτητα καποιων κακοποιων»

Ένας από τους… σκληρά εργαζόμενους κλάδους κατά τις εορταστικές περιόδους ή σε αυτές των διακοπών, που όχι μόνο δεν συμμετέχει στις αργίες αλλά τότε ακριβώς εντείνει τη δράση του, είναι αναμφισβήτητα αυτός των πάσης φύσεως κακοποιών…
Η συνήθης έξαρση περιστατικών παραβατικότητας και εγκληματικότητας παρατηρείται και στις φετινές εορταστικές μέρες στην Ξάνθη. Το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το βράδυ της προπαραμονής των Χριστουγέννων, όταν δύο κουκουλοφόροι και οπλοφόροι λήστεψαν πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. στο Σέλερο. Οι κακοποιοί απέσπασαν περί τις επτά χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του πρακτορείου και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα αφαίρεσαν βίαια και με απειλή πιστολιού από ταχυδρομικό διανομέα, ποσό δώδεκα χιλιάδων ευρώ που προοριζόταν για πληρωμή επιδομάτων πρόνοιας. Το περιστατικό έγινε μπροστά στο κοινοτικό κατάστημα Ευμοίρου, όπου ο υπάλληλος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του. Ο χορός των συμβάντων συνεχίστηκε και το βράδυ των Χριστουγέννων, με μία τριαντάχρονη να αρπάζει την τσάντα δεκαεννιάχρονης στην οδό 4ης Οκτωβρίου της Ξάνθης. Μισή ώρα αργότερα η δράστις εντοπίστηκε με την τσάντα από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Ο… εορταστικός κύκλος έκλεισε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, με τη σύλληψη Βούλγαρου που είχε στο αυτοκίνητό του μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.
Παράλληλα, σημειώθηκαν και κάποια μικρότερης σημασίας περιστατικά που αντιμετωπίστηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.


«Ο κόσμος πρέπει όχι να φοβάται αλλά να ανησυχεί»

Συνομιλώντας για τα παραπάνω με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Ιωακείμ Τσουκνάδη, δήλωσε ότι «προέκυψαν κάποια περιστατικά αυτό το διάστημα, που δείχνουν ότι κάποιοι δεν ησυχάζουν ούτε τα Χριστούγεννα» και σχολίασε: «Δεν παρουσιάζεται κάποια ιδιαίτερη έξαρση, αλλά αυτό που είναι ανησυχητικό είναι οι ληστείες. Και μάλιστα όχι τόσο το πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. όσο η ληστεία του ταχυδρομικού διανομέα, που δείχνει κακοποιούς οι οποίοι είναι σκληροί και άνθρωποι που έχουν ξεφύγει από το μέτρο… Το να επιτεθούν στον ταχυδρομικό διανομέα και μάλιστα με αγριότητα, δείχνει ανθρώπους που δεν σταματούν πουθενά. Κι αυτό μας προβληματίζει».

Ο Αστυνομικός Διευθυντής εφιστά την προσοχή των πολιτών, που θα πρέπει να είναι αυξημένη αυτές τις μέρες: «Οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους. Να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε κίνησή τους, ειδικά αυτό τον καιρό που κάνουν αναλήψεις από Α.Τ.Μ. τραπεζών. Όλοι πρέπει να προσέχουν τις τσάντες τους, να μην αφήνουν ανοιχτά τα αυτοκίνητά τους, να μην αφήνουν μέσα φακέλους, σακούλες ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να προσελκύσει τα βλέμματα. Για τα σπίτια ισχύουν οι γνωστές συμβουλές, γιατί ενίοτε έχουμε και διαρρήξεις διαμερισμάτων και σπιτιών στα χωριά αυτές τις μέρες. Ο κόσμος πρέπει όχι να φοβάται αλλά να ανησυχεί».

Ο κ. Τσουκνάδης δράττεται της ευκαιρίας για να σχολιάσει το ζήτημα της Ποταμιάς και της Νέας Κεσσάνης, στο οποίο ο «ΠτΘ» είχε αναφερθεί πρόσφατα: «Αυτό το ζήτημα με την πρόσληψη ιδιωτικών αστυνομικών (security) έφτασε και σε τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών. Ωστόσο, πρόκειται για δύο χωριά που δεν έχουν ούτε παρουσία μεταναστών ούτε διαρρήξεις οικιών. Δεν έχει καταγγελθεί τίποτε και απ’ ό,τι καταγράφηκε στο ρεπορτάζ Αθηναϊκού καναλιού, μια γυναίκα είπε ότι της έκλεψαν… κότες κι ένας άντρας ότι λήστεψαν τα ιαματικά λουτρά. Πρόκειται για τα παρατημένα λουτρά της Ποταμιάς όπου σημειώθηκε μια κλοπή πριν από δύο χρόνια! Τι να πουν και άλλα χωριά που έχουν προβλήματα; Δεν ξέρω για ποιο λόγο θέλησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ή αν υπάρχει κάτι άλλο πίσω από αυτό. Πάντως, σ’ αυτά τα χωριά δεν είχαν καταγγελθεί διαρρήξεις και αν το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πήραν δυο κότες…», καταλήγει αφήνοντας μισοτελειωμένη τη φράση του ο Αστυνομικός Διευθυντής.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.