Γευμα στους δημοσιογραφους απο τον βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Γιωργο Πεταλωτη

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής παρέθεσε χθες το μεσημέρι τραπέζι στους δημοσιογράφους ευχαριστώντας τους για τη συμβολή τους στο τοπικό γίγνεσθαι της περιοχής. Επικοινωνιακός από την περίοδο της μακράς θητείας του στην αυτοδιοίκηση μίλησε σε οικείο τόνο με τους συνδαιτυμόνες του κι απόλαυσε ένα ποτήρι συνοδεία κουβεντούλας, κύρια για θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Ο Γιώργος Πεταλωτής σχολίασε πως τα τοπικά ΜΜΕ είναι δύναμη για έναν πολιτικό από την περιφέρεια. Είπε πως αν και μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του το περνάει στην Αθήνα παρακολουθεί, ειδικά μέσω διαδικτύου, ό,τι γράφεται στον τοπικό τύπο, ως ρεπορτάζ και σχόλιο. «Αν δεν υπάρχει η κριτική δε θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Οι αναλύσεις που πολλές φορές διαβάζω είναι αυτές που με καθοδηγούν και στο κοινοβουλευτικό μου έργο» είπε χαρακτηριστικά. Γνωρίζουμε εξάλλου ότι αρκετές από τις ερωτήσεις που καταθέτει έπονται τοπικών δημοσιευμάτων.

Είπε πως τον Σεπτέμβρη θα κάνει τον απολογισμό της διετίας εάν δεν προκηρυχθούν εκλογές και πρόσθεσε πως αυτή η περίοδος ήταν καθοριστική για τον ίδιο, για τη διαμόρφωση της πολιτικής του σκέψης και δράσης.

Η θετική πλευρά της πολιτικής

Ανέφερε πως συχνά οι σκέψεις του αποκτούν πλέον έντονα κομματικό περιεχόμενο και είπε ότι προσπαθεί να είναι κατά το δυνατόν αντικειμενικός και επιχειρεί να δείχνει και τη θετική πλευρά της πολιτικής. «Θεωρείται εύκολο να είναι κάποιος βουλευτής της αντιπολίτευσης και μάλιστα οι κυβερνητικοί βουλευτές μάς μακαρίζουν αλλά μέσα από τον αντιπολιτευτικό χαρακτήρα των τοποθετήσεών μου προσπαθώ να δεσμεύομαι και για την επόμενη μέρα. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι διαφορετική, όποτε κι αν έρθει».

Ο κ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στη Ροδόπη, είπε ότι έχει θετικά χαρακτηριστικά αλλά «σε πολλά σημεία αμφισβητούνται και τα αυτονόητα – όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα – κι εκεί έγκειται και ο ρόλος των ΜΜΕ, γιατί προβάλλοντας τα ζητήματα και τα πρόσωπα συμβάλλετε με τον ίδιο καθοριστικό τρόπο όπως και οι πολιτικοί».

Χαριτολογώντας και με δόση υπερβολής – όπως εξήγησε – είπε πως σε περίπτωση που δεν εκλεγεί θα γίνει δημοσιογράφος, με την έννοια ότι αντιμετωπίζει ως ελκυστική και δύσκολη την ενασχόληση με τη δημοσιογραφία. «Διαπίστωσα πως σε τοπικό επίπεδο, οι δημοσιογράφοι της περιοχής δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτά που γίνονται στο κέντρο».

Για τον Γιώργο Πεταλωτή, το σημαντικό είναι η συμβολή όλων στο να γίνει γνωστή η περιοχή στο κέντρο.

Η επόμενη μέρα

Για τις σχέσεις μεταξύ των βουλευτών και τα σχόλιά τους για το πότε θα γίνουν εκλογές και αν θα έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε. «Είναι ένα ζητούμενο, μια σκέψη όλων και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνουν εκλογές.

Το βέβαιο είναι πως ετοιμάζονται όλοι για την επόμενη μέρα, αλλά το πώς θα είναι αυτή θα το πει ο ελληνικός λαός. Όποιο κόμμα, όμως, κι αν είναι στην εξουσία θα πρέπει νʼ αλλάξουν πολλά, γιατί κάποια πράγματα έχουν κάνει τον κύκλο τους, έχει τελειώσει η πνοή που είχαν και η ζωντάνια τους και αυτό είναι υγιές, η προσδοκία για την επόμενη μέρα».

Τα Βαλκάνια

Για τα Βαλκάνια και τη θέση της Ελλάδας σχολίασε. «Η Αθήνα δεν βλέπει εύκολα τα Βαλκάνια. Εγκλωβιστήκαμε στο θέμα των Σκοπίων, αφήνοντας όλες τις άλλες παραμέτρους των Βαλκανίων, που είναι πολύ σημαντικές, να μένουν εκτός δράσης και λειτουργίας. Για μας υπάρχουν Σκόπια και Τουρκία» είπε.

Στη συνέχεια σχολίασε για τη στάση της χώρας μας απέναντι στην Αλβανία. «Θα έπρεπε να είμαστε 100% παίκτες αλλά είμαστε σχεδόν ανύπαρκτοι γιατί στηρίζουμε την οικονομία της Αλβανίας, έχουμε ενσωματώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αλβανίας και παρόλα αυτά τʼ αφήνουμε όλα στον αέρα.

Έγιναν την Κυριακή εκλογές στην Βουλγαρία και πληροφορηθήκαμε τι έγινε μόνο σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Εκφράστηκε μια χαρά από την ελληνική πλευρά καθώς οι ίδιοι οι βούλγαροι θεωρούν ότι είναι πιο διεφθαρμένη χώρα»
παρατήρησε με απογοήτευση.

Σχολίασε το γεγονός ότι εξελέγη δεξιά κυβέρνηση γιατί «τα σοσιαλιστικά κόμματα αποδείχθηκε ότι δεν λαμβάνουν τον παλμό των εξελίξεων». Σε κάθε περίπτωση τα θέματα των Βαλκανίων φαίνεται πως είναι στην ατζέντα των συζητήσεων που γίνονται στα παρασκήνια της Βουλής, άλλο αν αυτές δεν βλέπουν τόσο συχνά το φως της δημοσιότητας.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.