Εξι μαθητες απο τη Ροδοπη στην τελικη φαση του Μαθηματικου Διαγωνισμου

Έξι μαθητές από τους τριάντα τέσσερις που διαγωνίστηκαν στη δεύτερη φάση του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ευκλείδης» πέρασαν στην Τρίτη φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Πρόκειται για τους μαθητές Γιώργο Δουρούκη και Κωνσταντίνο Καφαλή από την Γ’ Λυκείου, Βασιλική Τσακίρη και Φίλιππο Τσακίρη από την Β’ Λυκείου, Γάκη Νικόλαο επίσης της Β’ Λυκείου και Κωνστανίνο Κρόκο της Γ’ Γυμνασίου.

Τα συγχαρητήρια της Μαθηματικής Εταιρείας μετέφερε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ροδόπης της Μαθηματικής Εταιρείας κ. Λίνα Λαζαρίδου, ευχόμενη καλή επιτυχία στην Τρίτη φάση που θα γίνει στην Αθήνα. «Η επιτυχία των παιδιών σημαίνει πάρα πολλά. Κατ’ αρχήν χαρά για μας αλλά και χαρά για τα ίδια τα παιδιά, χαρά για τις οικογένειές τους αλλά και των δασκάλων»

Πρόβλημα βέβαια αποτελεί η κάλυψη των εξόδων των παιδιών που θα μεταβούν στην Αθήνα. Όπως δηλώνει η κ. Λαζαρίδου θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα έξοδα των παιδιών «γιατί είναι αρκετά τα χρήματα και το παράρτημα δεν έχει πόρους. Ευελπιστούμε κάποιος δημόσιος φορέας να μας καλύψει ή σύλλογοι γονέων των σχολείων που φοιτούν τα απιδιά αλλά και όποιος άλλος χορηγός θέλει. Νομίζω ότι αξίζει να στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών που είναι σημαντική.

Κρίνοντας τα αποτελέσματα η κ. Λαζαρίδου τονίζει ότι στο δεύτερο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό «είχαμε πολύ καλά γραπτά από το γυμνάσιο φαίνεται όμως ότι και από τα άλλα μέρη της Ελλάδας έγραψαν καλά οπότε ο αριθμός των επιτυχιών είναι μικρότερος. Περιμέναμε στη δευτέρα και τρίτη γυμνασίου να είχαμε περισσότερες επιτυχίες».


Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.