Ευρωβουλευτες της Κ.Ο. του Ευρωπαικου Λαικου Κομματος κατεθεσαν τροπολογιες στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο κατα των καπνοπαραγωγων

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επερώτησης της Ν.Δ., κατά την οποία «έχει ήδη κατατεθεί τροπολογία στον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. που προτείνει μείωση κατά 10% των δαπανών για επιδοτήσεις στον καπνό από το επόμενο έτος», ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταθέσει την πρότασή της για τον Προϋπολογισμό του 2002, χωρίς να περιέχει καμία περικοπή στις ενισχύσεις προϊόντων. Αρμόδια αρχή για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση των γενικών γραμμών του Προϋπολογισμού στο Ευρ. Κοινοβούλιο δυο από τις τροπολογίες, οι οποίες κατατέθηκαν και ζητούν σημαντικότατη μείωση στις χορηγούμενες πριμοδοτήσεις για τον καπνό ανήκουν στους Ευρωβουλευτές κ.κ. HEATON-HARRIS και DOVER, οι οποίοι ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην οποία ανήκει και η Ν.Δ.!!

Αποτελεί παραλογισμό και πολιτικό σκάνδαλο να επερωτάται η Κυβέρνηση για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν ευρωβουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην οποία συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ.!!

Επειδή ο Αγροτικός Τομέας της Ν.Δ. αναλίσκεται σε στείρες αντιπαραθέσεις και δεν γνωρίζει, όπως φαίνεται και από τη γκάφα που διέπραξε, τις κοινοτικές διαδικασίες, καλώ τους συν. Ευρωβουλευτές της Ν.Δ. να πάρουν πρωτοβουλία για την αποτροπή μιας υπερψήφισης των τροπολογιών 280 και 271, τις οποίες κατέθεσαν ευρωβουλευτές της δικιάς τους πολιτικής ομάδας. Είμαι βέβαιος ότι θα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τις ελληνικές θέσεις, οι οποίες είναι κοινές θέσεις όλων των κοινωνικών εταίρων και της Κυβέρνησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.