Ερωτηση για τα διοικητικα μετρα του Υπουργου Γεωργιας προς τους αγροτες

Το θέμα των διοικητικών μέτρων του Υπουργού Γεωργίας στους παραγωγούς βάμβακος έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν τα απαράδεκτα, αυθαίρετα και παράνομα διοικητικά μέτρα του Υπουργού Γεωργίας, που στόχο έχουν να περιορίσουν την επιδοτούμενη παραγωγή βαμβακιού. Με τις αυθαιρεσίες αυτές ο Υπουργός Γεωργίας και η Κυβέρνηση νομίζουν ότι μπορούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες και αποκλειστικές ευθύνες για την διαμόρφωση και υπερψήφιση του καταστροφικού Κανονισμού για το βαμβάκι, στον οποίο, όχι μόνο δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση, αλλά στα πλαίσια μιας υποτελούς λογικής και νοοτροπίας έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κάνουν χειρότερο για τους βαμβακοπαραγωγούς της χώρας μας.

Τώρα όμως που εφαρμόζεται ο νέος Κανονισμός, οι βαμβακοπαραγωγοί από «πρώτο χέρι» διαπιστώνουν τον αντιαγροτικό του χαρακτήρα, μιας και μεγάλες ποσότητες κινδυνεύουν να μην επιδοτηθούν με αποτέλεσμα να αποδεκατιστεί το εισόδημα τους.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα καταργήσει άμεσα τη σχετική υπουργική απόφαση, για να επιδοτηθεί ολόκληρη η παραγωγή;

Θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει άμεσα ο Κανονισμός μιας και από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του επιβεβαιώνεται ο καταστροφικός του χαρακτήρας;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.