Εργα αναπλασης 70 παρκων

Περίπου 70 θα είναι τα πάρκα που έρχονται να αλλάξουν την γενικότερη όψη της πόλης της Αλεξανδρούπολης, μέσα από τις προσπάθειες που γίνονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης με στόχο την ανάπλαση σε πράσινο. Αυτή είναι μια σημαντική είδηση, η σημαντικότερη ωστόσο είναι το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί είναι μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού και τόσο οι αρχές όσο και οι ανάδοχοι εργολάβοι ευελπιστούν να τελειώσουν τα έργα.

Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας

Ήδη, ξεκίνησαν ο εργασίες στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας όπου θα φυτευτεί γκαζόν, ενώ θα γίνει πλακόστρωτο μονοπάτι για να διασχίσει το πάρκο και να φτάνει μέχρι την παραλιακή λεωφόρο. «Έχουμε το χώρο στο παλιό γνωστό «Ακρωτήρι», όπου μετά το κλείσιμό του θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο. Ήδη, έχουν ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης του χώρου», ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αλεξανδρούπολης Αναστάσιος Τσαγιαννίδης, τονίζοντας ότι επιτέλους γίνεται πραγματικότητα το αίτημα των κατοίκων της Απολλωνιάδας, με την δημιουργία ενός πάρκου στην παραλία. «Έτσι, θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας να κάθονται στα παγκάκια έχοντας μια πολύ καλή θέα στο πέλαγος».

Το κόστος των εργασιών ανάπλασης αυτού του χώρου ανέρχεται στις 12.000 ευρώ.

Πάρκο επί της οδού Δήμητρας

Ένα άλλο πάρκο που θα γίνει επί της οδού Δήμητρας, σύμφωνα με τον κ. Τσαγιαννίδη. «Το Υπουργείο Υγείας παραχώρησε για χρήση στον Δήμο την γωνία επί της οδού Δήμητρας του παλιού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης».

Το έργο βρίσκεται στη φάση δημοπράτησης, ενώ η μελέτη του έχει ολοκληρωθεί.

Το κόστος αυτού του πάρκου θα φτάσει τις 45.000 ευρώ.

Στο πάρκο αυτό που θα αποτελέσει μια γωνιά δροσιάς για τον κόσμο, θα κατασκευαστούν πέργολες, ενώ θα μπει φωτισμός και παγκάκια.

Πάρκο Παρμενίων

Πάρκο έκτασης 140 στρεμμάτων, εφάμιλλο του οποίου δεν υπάρχει στην Ελλάδα, προγραμματίζεται να γίνει αυτό του Παρμενίων στην Αλεξανδρούπολη, όπως ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αλεξανδρούπολης κ. Τσαγιαννίδης. «Το Πάρκο Παρμενίων είναι ένα μητροπολιτικό πάρκο, η μελέτη του οποίου τέθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για να γίνει πάρκο, όμοιο του οποίου δεν θα υπάρχει σ’ όλη την Ελλάδα», όπως ανέφερε ο κ. Τσαγιαννίδης.

Τι γίνεται με το Άλσος Αγίας Παρασκευής;

Στο γειτονικό νόμο Έβρου, όπως φαίνεται, γίνονται έργα ανάπλασης των περισσότερων κεντρικών πάρκων της Αλεξανδρούπολης, αλλά και δημιουργίας καινούριων σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο φιλόξενα για τους πολίτες κατά τις ώρες ξεκούρασης.

Δεν μπορούμε ωστόσο να μην αναρωτηθούμε τι γίνεται με το Άλσος Αγίας Παρασκευής, όπου εδώ και μήνες συνεχίζονται οι εργασίες, με αποτέλεσμα οι Κομοτηναίοι, κυρίως δε οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, να μην έχουν ένα χώρο αναψυχής και δροσιάς, με το καλοκαίρι ήδη να βαδίζει προς το τέλος του.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.