Επισημη παρουσιαση των υποψηφιων της «Λαικης Συσπειρωσης» σε δημο και περιφερεια

Η παρουσίαση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος. Παρουσιάστηκαν τα μέλη, που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο όσον αφόρα το δήμο Κομοτηνής, όσο και την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παρόντες ήταν ο κ. Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος περιφερειάρχης, ο κ. Νικόλαος Βαργεμίδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για το νομό Ροδόπης, ο κ. Νίκος Φακιρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής και ο κ. Δημήτρης Ανθούσης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο του κ. Φακηρίδη για το δημοτικό και τα κοινοτικά συμβούλια. Παρουσιαστήκαν, λοιπόν, όλοι οι υποψήφιοι με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», που για το δήμο Κομοτηνής περιλαμβάνει 47 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και 16 υποψηφίους για τη δημοτική κοινότητα και τα τοπικά συμβούλια.

«Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ψήφος στους λαϊκούς αγωνιστές»

Ο κ. Τρέλλης τόνισε ιδιαίτερα ότι «οι εκλογές, που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου, είναι εκλογές για τα τοπικά όργανα της διοίκησης του αστικού κράτους, τα οποία είναι εντεταμένα, με βάση τον «Καλλικράτη», να εφαρμόσουν τις κεντρικές αντιλαϊκές επιλογές σε βάρος του λαού και των εργαζομένων. Είναι γνωστό ότι πάνω από το κεφάλι του λαού μας κρέμεται αυτό το διάστημα, σα δαμόκλειος σπάθη, το μνημόνιο και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί και δεν είναι απλώς προσωρινά, αλλά είναι μέτρα, που είχαν προαποφασιστεί από τη σύνοδο ακόμα των Βρυξελλών και της Λισσαβόνας και σήμερα, πλέον μπαίνουν σε εφαρμογή. Είναι μέτρα μόνιμα και σταθερά εις βάρος του λαού και της νεολαίας μας. Γι’ αυτό, η ψήφος στις εκλογές πρέπει να είναι πρώτα από όλα ψήφος καταδίκης αυτής της πολιτικής, καταδίκης του μνημονίου, καταδίκης των συνδυασμών, που στηρίζονται από τα κόμματα του δικομματισμού και των δορυφόρων αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωση και του «Καλλικράτη», που όλοι μαζί συμφώνησαν αυτή την αντιδραστική μεταρρύθμιση. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ψήφος στους λαϊκούς αγωνιστές, που όπως και μέχρι σήμερα, θα μπουν μπροστά στην πάλη και στον αγώνα για τα καθημερινά λαϊκά προβλήματα. Θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πρωτοστατήσουν, ώστε να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να υπάρξει λύση στα ώριμα λαϊκά αιτήματα και από την άλλη πλευρά να δημιουργηθούν συνολικότερα οι προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής υπέρ του λαού και των συμφερόντων του».

«Ο λαός πρέπει να έχει έναν συμπαραστάτη μέσα από την τοπική διοίκηση»

Από την άλλη μεριά, ο υποψήφιος για το δήμο, κ. Φακιρίδης, υπογράμμισε ότι «οι υποψήφιοι, που πλαισιώνουν το συνδυασμό του, είναι όλοι μαχητές, κόντρα στην πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα, που εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτό το κλίμα θα δώσουμε και την εκλογική μάχη. Θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια να καταδικαστεί αυτή η πολιτική, μια πολιτική, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την οποία στηρίζουν και η νέα δημοκρατία, το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει επίσης να καταδικαστεί και ο «Καλλικράτης», που αναμένεται να κάνει τη ζωή μας χειρότερη και συνάδει με την πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τέλος, οι πολίτες θα πρέπει να αναδείξουν διοικήσεις που θα αγωνιστούν μαζί με το λαό απέναντι στις συνέπειες των μέτρων, που έχουν ληφθεί, αλλά και απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που έρχονται. Όπως πολύ καλά ξέρουμε, με την επανεκτίμηση του ελλείμματος, ετοιμάζουν το έδαφος για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γι’ αυτό ο λαός πρέπει να έχει έναν συμπαραστάτη, που μπορεί να είναι και μέσα από την τοπική διοίκηση. Όσοι περισσότεροι τέτοιοι εκλεγούν τόσο καλύτερα για το λαό. Εμείς καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει με αυτά τα κριτήρια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.