Επεκταση σε Πολωνια και Ουγγαρια

«Άνοιγμα» σε νέες αγορές μέσω εξαγορών ομοειδών επιχειρήσεων ή μέσω δημιουργίας παραγωγικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης, θα κάνει σύμφωνα με πληροφορίες του «flash.gr» μέσα στο 2002, η Δέλτα Παγωτού. Στα πλαίσια αυτά εξετάζονται οι αγορές της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ενώ για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει ήδη εκπονήσει τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 25 εκατ.δρχ. μέσω του οποίου θα χρηματοδοτήσει αυτές τις κινήσεις. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία έχει καταφέρει να κατακτήσει ηγετική θέση σε μερίδιο άνω του 50% σε πέντε χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, των 50 εκατ. Καταναλωτών.

Σήμερα η Δέλτα Παγωτού διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής παγωτού, σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Γιουγκοσλαβία, που παράγουν πλήρη γκάμα προϊόντων και διανέμονται μέσω ενός δικτύου 50.000 σημείων πώλησης το μεγαλύτερο των βαλκανίων. Οι επενδύσεις που έχει κάνει σε αυτές τις αγορές ξεπερνούν τα 70 εκατ. Ευρώ και το άμεσο απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 1.500 εργαζομένους.Για την τρέχουσα οικονομική χρήση η ΔΕΛΤΑ Βιομηχανίας Παγωτού ΑΕ αναμένεται ότι θα έχει ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 45 δις.δρχ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) 9 δις.δρχ.Εκτός από την Δέλτα Παγωτού, «άνοιγμα» σε νέες αγορές επιχειρεί και η Δέλτα Συμμετοχών, – η οποία στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας κατέθεσε δημόσια πρόταση για την εξαγορά της Goody’s.

Λίγες μέρες πριν την κοινοποίηση της απόφασης που θα λάβει για την προσφορά αυτή το διοικητικό συμβούλιο της Goody’s το οποίο συνεδριάζει την Τρίτη 10 Ιουλίου, η αγορά αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την δημοσιοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της Δέλτα για την ανάπτυξη της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. Αν και όλα τα δεδομένα που υπάρχουν συγκλίνουν στην άποψη ότι η εξαγορά της Goody’s από την Δέλτα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εν τούτοις δεν πρέπει να αποκλείεται και το ενδεχόμενο κάποιας «έκπληξης» από την πλευρά της σημερινής διοίκησης. Αν και αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανο. Ωστόσο το ερώτημα που τίθεται πλέον εκτός βέβαια από το ποιος και πόσοι εκ των παλαιών μετόχων θα σταθούν στο πλευρό της Δέλτα, είναι ουσιαστικά ποια θα είναι η απάντηση του δ.σ. της Goody’s στις κατά καιρούς αιτιάσεις της Δέλτα, για την ολιγωρία του και την καθυστέρηση του στην υλοποίηση των επιχειρηματικών του σχεδίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.