Επαφες Παυλιδη με φορεις της Ροδοπης

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ο υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης βρέθηκε στην πόλη μας και επισκέφθηκε το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το δήμο Κομοτηνής καθώς και την δημοτική αγορά της πόλης.

«Ανατρεπτική η θέση μας για την επιχειρηματικότητα»

Μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, ο κ. Παυλίδης, παρατήρησε ότι περνάμε μια περίοδο κρίσης και υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα στην περιοχή μας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την επιχειρηματικότητα, αλλά βαθιά και την κοινωνία». «Η επιχειρηματικότητα ωστόσο», τόνισε, «έχει τεράστιες αντανακλάσεις στην κοινωνία, στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στην ανέχεια και παντού». Και συνέχισε «η δική μας θέση για την επόμενη ημέρα θα είναι μια θέση ανατρεπτική, θα είναι μια θέση για να δημιουργήσουμε, για να δούμε σημείο προς σημείο τι δεν κάναμε ως τώρα και τι πρέπει να κάνουμε. Είναι απαραίτητη σε αυτή τη χρονική στιγμή η προσαρμογή των πραγμάτων στη δική μας ταυτότητα, η ανάδειξη της σημαντικής και αξιοποιήσιμης γεωγραφικής μας θέσης και του τεράστιου πλούτου, που διαθέτει αυτή η περιοχή». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διοχέτευση πόρων στην αγορά, ώστε να υπάρχει ο κύκλος και η ρευστότητα, που απαιτείται. Χαρακτήρισε δε ως έγκλημα, το «ότι κρατούνται σήμερα ανεκμετάλλευτοι πόροι». «Αυτό», συνέχισε, «μετακυλίεται σε βάρος της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης, αλλά και οδηγεί σε κοινωνικές αποδομήσεις».

 

«Τέρμα στα κουφάρια, τέρμα στις πελατειακές σχέσεις»

Αναφερόμενος στους στόχους του συνδυασμού του, τόνισε ότι «αυτοί θα είναι συγκεκριμένοι και θα αποβλέπουν στην ισορροπημένη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τόσο στις μικρές, όσο και στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην αναδιάρθρωση της επιχειρηματικότητας, ούτως ώστε να αντιστοιχεί στις σύγχρονες οικονομίες και στην πρόσδεση της επιχειρηματικότητας με την τόπο, παλεύοντας έναντι του σημερινού νομικού πλαισίου». Ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση θέλησε να στείλει ο κ. Παυλίδης, δηλώνοντας «τέρμα στα κουφάρια, τέρμα στις πελατειακές σχέσεις. Εδώ θα έρχονται οι επιχειρήσεις, οι οποίες θα μένουν, οι οποίες θα έχουν λόγο να μένουν, είτε λόγω του επιχειρηματία, είτε λόγω της διασύνδεσης με ντόπια χαρακτηριστικά». Επιπλέον τόνισε την ανάγκη εξωστρέφειας, ώστε να λειτουργήσουμε ως ιμάντας για να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα. Προς αυτόν το σκοπό θα γίνουν επιμέρους παρεμβάσεις και στη γραφειοκρατία, και στις δομές, και σε όλα τα σημεία, ώστε οι καλές πρακτικές να διατηρηθούν και οι κακές να απορριφθούν.

«Θα κινηθούμε μέσα στα πλαίσια των πόρων που θα έχουμε»

Τέλος, ερωτώμενος για τις δυνατότητας μιας περιφέρειας, η οποία έχει περιορισμένους πόρους, έσπευσε να τονίσει ότι «έχουμε καθαρούς στόχους, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι θα κάνουμε και ξέρουμε πόσο θα απλωθούμε. Θα κινηθούμε μέσα στα πλαίσια των πόρων που θα έχουμε. Θα επιλέγουμε κάθε φορά και στις εντάξεις των έργων και στην επιχειρηματικότητα, εκείνες που θα φέρνουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα για την κοινωνία, τις υπεραξίες και το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην ανάπτυξη. Πέρα από αυτό θα επιδιώξουμε να προωθήσουμε όσους πόρους είναι διαθέσιμοι, στην αγορά. Γιατί η ανακύκλωση αυτή θα βοηθήσει την πολιτεία, θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Θα δούμε σημειακά πού μπορούμε να συνεισφέρουμε και θα επιχειρήσουμε να αλλάξουμε το τοπίο, φέρνοντας πόρους απ’ έξω. Για παράδειγμα, στο χώρο του τουρισμού θα κάνουμε ανατροπές. Αυτά είναι πράγματα, που γίνονται, πράγματα, που αν ξέρεις τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και τον παρακολουθήσεις, μπορούμε, όχι βεβαίως να κάνουμε θαύματα, αλλά να είμαστε ένα ανάχωμα σε αυτό που οδηγεί σε κοινωνική δυστυχία και κοινωνική αποτυχία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.