Εντος των επομενων ημερων
Ήδη έχει υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλο η παράταση της απόφασης για την επιδότηση του ενοικίου των παλιννοστούντων ομογενών από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης και αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών και από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Έβρου Σταύρου Κελέτση.
Η απόφαση προβλέπει την τροποποίηση της υπ’ αρ. 16012/2006 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1303/Β/13.9.06), με την οποία «η διάρκεια της επιδότησης του ενοικίου των ομογενών παρατείνεται μέχρι 31.12.07 και αφορά σε όλες τις μισθωτικές συμβάσεις που έχουν συναφθεί από τις Περιφέρειες της χώρας».
«Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος της στεγαστικής αποκατάστασης των παλιννοστούντων Ποντίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης, αναφερόμενος στο γνωστό στεγαστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σχολιάζοντας τη σχετική εξέλιξη στο θέμα της επιδότησης του ενοικίου, ο κ. Κελέτσης μετέφερε ότι για όσους παλιννοστούντες δεν απέκτησαν μέχρι στιγμής δική τους κατοικία, υπάρχει επιδότηση του ενοικίου από το κράτος, «προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες. Αποτελεί βούληση της κυβέρνησης ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης στεγαστική αποκατάσταση αυτών των οικογενειών, η κυβέρνηση θα επιδοτεί το ενοίκιο για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών των Ποντίων. Έτσι, δόθηκε παράταση στο καθεστώς αυτό μέχρι τέλος του χρόνου. Η παράταση έχει υπογραφεί από την πλευρά του υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη».
«Βούληση της κυβέρνησης οι αρωγές να καλυφθούν με βάση τη σειρά της αιτήσεως»
Σε ερώτηση σχετικά με την χορήγηση της κρατικής αρωγής σε δικαιούχους παλιννοστούντες, ο βουλευτής Έβρου απάντησε ότι «υπάρχει ένα κονδύλι, το οποίο είναι δεσμευμένο για τις κρατικές αρωγές και με μια δεδομένη ροή οι αρωγές καταβάλλονται από την Περιφέρεια σ’ όλους τους νομούς της Περιφέρειάς μας».
Όσο για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη χορήγηση του εν λόγω ποσού στους παλιννοστούντες που έχουν κάνει χρήση στεγαστικού δανείου, ο κ. Κελέτσης υποστήριξε ότι «υπάρχει μια καθυστέρηση» εξηγώντας ότι «δεν υπάρχουν ποσά πάντοτε που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και με βάση την προτεραιότητα -και σ’ αυτό έχουμε τη διαβεβαίωση της Περιφέρειας ότι τηρείται μια απόλυτη χρονική προτεραιότητα- καταβάλλονται οι αρωγές. Πρέπει να τονίσω ότι η βούληση της πολιτείας και της κυβέρνησης είναι αυτές οι αρωγές να καλυφθούν με βάση τη σειρά της αιτήσεως, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της στεγαστικής αποκατάστασης».
Μαρία Παπαδοπούλου
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
