Ενεκριθησαν προσληψεις γραμματεων και καθαριστριων στα σχολεια των μουσουλμανοπαιδων

Το ζήτημα της έλλειψης γραμματέων και καθαριστριών στα σχολεία των μουσουλμανοπαίδων της περιοχής ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Μια επιστολή, η οποία έθετε αρκετά από τα ανοικτά ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης, και επί των οποίων ο «Παρατηρητής» εζήτησε απαντήσεις από την ελληνική πολιτεία, ερωτώντας για τη στρατηγική και τον χρόνο επίλυσής τους τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας κ. Άρη Παπαδόπουλο, ο οποίος και μας αποκάλυψε τότε ότι υπάρχει η βούληση σε κυβερνητικό επίπεδο να επιλυθεί το ζήτημα της στελέχωσης σε βοηθητικό προσωπικό των σχολείων των μουσουλμανοπαίδων, όπως και το ζήτημα της τακτικής επιχορήγησης των συγκεκριμένων σχολείων, μετά την εκλογή σχολικών εφοριών.

Την εκπεφρασμένη δια του γενικού γραμματέως βούληση της πολιτείας επικύρωσε τούτες τις μέρες απόφαση των υπουργών Κ. Σκανδαλίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Π. Ευθυμίου για την πρόσληψη 165, συνολικά ατόμων, σε θέσεις βοηθητικού προσωπικού, ήτοι σε θέσεις γραμματέων και καθαριστριών στα σχολεία των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης, με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, απόφαση η οποία φιλοξενείται, ως έχει, κατωτέρω.

«Η επιτροπή εγκρίνει α) την πρόσληψη δεκαπέντε (15) ατόμων κλάδου ΠΕ Γραμματέων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (έως οκτώ -8- μήνες), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28/Α΄/3.3.1994) όπως ισχύει και του άρθρου 42 του Ν.2413/1996 (ΦΕΚ 124/Α΄/17.6.1996), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14, παρ. 10 του Ν. 2640/1998 (ΦΕΚ 206/Α΄/3.9.1998) και β) την ανάθεση έργου για το σχολικό έτος 2002-2003, σε εκατόν πενήντα (150) καθαρίστριες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.2527/1997 (ΦΕΚ 206/Α΄/8.10.1997), του άρθρου 113, παρ. 5 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ 101/Α΄/31.7.1990) και του άρθρου 5, παρ. 15 του Ν.1894/1990 (ΦΕΚ 110/Α΄/27.8.1990), από τα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους.

Η προκαλούμενη δαπάνη, από την πρόσληψη των ανωτέρω ατόμων, ύψους εκατόν πενήντα τεσσάρων χιλιάδων εβδομήντα δύο (154.072) ευρώ και από την ανωτέρω ανάθεση έργου, ύψους εκατόν είκοσι χιλιάδων τριακοσίων ενενήντα δύο (126.392) ευρώ θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα οποία επιχορηγούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό.
»

Ακόμη ένα ακόμη βήμα προόδου, λοιπόν, για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, αποτέλεσμα, σαφώς, των τοπικών διεκδικήσεων, οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται, προκειμένου τα προβλήματα βαθμιαία έστω, κάποια στιγμή, να επιλύονται.

Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.