Ενδιαφερον Βουλγαρων για επενδυσεις

Τουριστική έκθεση με θεματικό τίτλο «Tourism in Rhodopes Mountain – Together at Both Sides of the Border» διοργάνωσε από 10 έως 12 Οκτωβρίου ο Δήμος Σμόλιαν της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας «PHARE CBC –Small Projects Fund». Στην έκθεση αυτή συμμετείχε και ο Δήμος Σαμοθράκης, ανταποκρινόμενος στην αμοιβαία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με τον Δήμο του Σμόλιαν.

Τη δυνατότητα να προβάλλει τον μοναδικό και ανεξάντλητο πλούτο του νησιού, φυσικό, αρχαιολογικό και πολιτισμικό, με το δικό του περίπτερο είχε η 4μελής αντιπροσωπεία του Δήμου Σαμοθράκης -αποτελούμενη από εξειδικευμένα στελέχη-

μέσα από τη συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση στο Δήμο Σμόλιαν της Βουλγαρίας. Η επίσκεψη εντάσσεται στην σημαντική προσπάθεια για διεύρυνση συνεργασίας μεταξύ των δύο δήμων που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. «Η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση του Δήμου Σμόλιαν αποτέλεσε συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια, ενώ θα ακολουθήσει μια στενότερη και συχνότερη επαφή μεταξύ των δύο δήμων. Μάλιστα, έχουμε προχωρήσει και σε διαδικασία της αδελφοποίησης», μετέφερε σε επικοινωνία του με τον ΠτΘ ο δήμαρχος Σαμοθράκης Ιωάννης Πετρούδας.

Καλύτερη εντύπωση από την αναμενόμενη προκάλεσε στο βουλγαρικό κοινό η συμμετοχή του Δήμου Σαμοθράκης στην εν λόγω έκθεση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου, «η εντύπωση που άφησε η παρουσία της Σαμοθράκης ήταν αρκετά καλύτερη απ’ ό,τι την φανταζόμαστε», όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει μέσα από το περίπτερο τις φυσικές ομορφιές του νησιού της Νίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο δήμων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, ο Δήμος Σμόλιαν αποφάσισε να ανταποδώσει την επίσκεψη στο νησί της Σαμοθράκης, η οποία και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου. «Υπάρχει βούληση εκ μέρους του Δήμου Σμόλιαν, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου να επισκεφθεί το νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Η εκ νέου συνάντηση στόχο έχει να συμβάλει στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Από δω και πέρα οι σχέσεις αυτές θα απαιτούν συχνότερες και στενότερες επαφές των δύο δήμων».

Μπορεί η προαναφερθείσα έκθεση να είχε τουριστικό χαρακτήρα, όμως, έντονο ήταν το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων από την γειτονική χώρα για επενδυτικές προσπάθειες και σχέσεις. «Υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρους των Βουλγάρων -τόσο από την περιοχή του Σμόλιαν, όσο και από άλλες περιοχές- να επενδύσουν στη Σαμοθράκη. Αυτό φάνηκε στο φετινό καλοκαίρι από αρκετές επισκέψεις και Βουλγάρων τουριστών, αλλά και υποψήφιων Βουλγάρων επενδυτών».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.