Εκδηλωση για την αντιμετωπιση της χοληστερολης και του σακχαρωδη διαβητη

Ο Σύλλογος Συνοικίας Ρέμβης Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΧΧΙ ΤΘΤ διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Διαιτολογική αντιμετώπιση των υπερλιπιδαιμιών, της χοληστερόλης και του σακχαρώδη διαβήτη» στη Λέσχη Αξιωματικών της Φρουράς Κομοτηνής το βράδυ της Παρασκευής. Ο στρατιωτικός γιατρός κ. Σάββας Παπαδόπουλος επιμελητής της παθολογικής κλινικής του 412 ΓΣΝ Ξάνθης ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου γύρω από το θέμα, το οποίο απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συνοικίας Ρέμβης Ευσταθία Εξουσίδου μιλώντας για την εκδήλωση εξήγησε ότι κάθε δυο χρόνια κάνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις με ιατρικά θέματα. «Το θέμα της σημερινής μας εκδήλωσης αφορά στα υπερλιπίδια, τη χοληστερόλη και το σακχαρώδη διαβήτη. Ο σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τα μέλη μας, να φροντίζουν το διαιτολόγιό τους για να είναι υγιή και να πλαισιώνουν πάντα τις εκδηλώσεις μας».

Όπως είπε η πρόεδρος του Συλλόγου φέτος επέλεξαν αυτό το θέμα, γιατί η χοληστερόλη και ο σακχαρώδης διαβήτης είναι νόσοι που απασχολούν όλο και περισσότερο κόσμο. «Σήμερα η χοληστερόλη, ο σακχαρώδης διαβήτης και τα λιπίδια απασχολούν όλους. Τελευταία βλέπουμε και τα νέα άτομα, εικοσιπέντε και τριάντα χρονών, να έχουν χοληστερίνη. Και εμείς, μια και τα μέλη μας ζήτησαν να ενημερωθούν γύρω από το θέμα, θεωρήσαμε καλό να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση σήμερα».

Η κ. Εξουσίδου
υπογράμμισε ότι οι σκοποί του Συλλόγου δεν είναι μόνο πολιτιστικοί αλλά και επιμορφωτικοί. «Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο και να ενημερώνονται τα μέλη μας για ιατρικά θέματα».

Η Λέσχη Αξιωματικών Κομοτηνής είναι ο χώρος που φιλοξενεί κάθε φορά τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Συνοικίας Ρέμβης. Γι’ αυτό και η πρόεδρος του Συλλόγου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Νένο για την παραχώρησή της.

Σ.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.