Εκανε σταση στην Κομοτηνη η παγκοσμια σκυταλοδρομια απο μοτοσικλετιστριες

Οι θηλυκοί Easy Riders διασχίζουν 90 χώρες και στοχεύουν στην είσοδο τους στα ρεκόρ Γκίνες - Στόχος τους να αφυπνίσουν τις παγκόσμιες εταιρείες για δημιουργία ειδικού γυναικείου εξοπλισμού

Σε µια παγκόσμια σκυταλοδρομία που ξεκίνησε από την Αγγλία για να διασχίσει 90 χώρες στις πέντε ηπείρους, θηλυκοί… easy riders κάνουν τον γύρο του πλανήτη πάνω σε δύο τροχούς µε στόχο τη διάδοση του µοτοσικλετισµού στον γυναικείο πληθυσμό αλλά παράλληλα με στόχο να αφυπνίσουν τις παγκόσμιες εταιρείες πως απαιτείται ειδικός γυναικείος εξοπλισμός.
 
Η ξύλινη σκυτάλη της διεθνούς δράσης, που θα προταθεί και για το βραβείο Γκίνες, μεταφέρεται από χέρι σε χέρι μεταξύ µοτοσικλετιστριών όλων των κρατών της διαδρομής.  Λίγο πριν περάσει από την Κομοτηνή, η σκυτάλη μεταφέρθηκε από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες και τη Δευτέρα εισήλθε σε ελληνικό έδαφος, πριν περάσει από τις Ελληνίδες αναβάτριες στις Τουρκάλες, προκειμένου να συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της στην ασιατική ήπειρο.
 
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από µια Βρετανίδα µοτοσικλετίστρια, τη Hayley Bell, η οποία ίδρυσε µια παγκόσμια γυναικεία µοτοσικλετιστική κοινότητα, το «Women Riders World Relay», µε σκοπό να ενθαρρύνει τις γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο να ξεπεράσουν στερεότυπα και να οδηγήσουν μηχανές μεγάλου κυβισμού. Μέσα σε διάστημα μερικών μηνών η ομάδα συγκέντρωσε 17.671 µέλη σε όλη την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και γυναίκες από χώρες όπου η γυναίκα έχει περιορισμένες ελευθερίες, όπως το Ιράν και η Σαουδική Αραβία. 

Ιωάννα Πουρνάρα «Στόχος αυτής της τεράστιας διαδρομής είναι να αφυπνιστούν οι παγκόσμιες εταιρείες για τις ανάγκες των γυναικών μοτοσικλετιστριών» 

«Είναι το μόνιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες σε τέτοιου είδους καταστήματα. ∆εν βρίσκουμε ρουχισμό» επιβεβαίωσε από την πλευρά της η πρόεδρος  της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής κ. Ιωάννα Πουρνάρα, η οποία υποδέχθηκε και φιλοξένησε τις μοτοσικλετίστριες που διανύουν αυτό το τεράστιο ταξίδι. «Παραλάβαμε την σκυτάλη από μία εκδήλωση που ξεκίνησε πριν περίπου 90 ημέρες από την Αγγλία με στόχο να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου» ανέφερε η κ. Πουρνάρα σημειώνοντας πως δίνεται η ευκαιρία στις γυναίκες να γνωρίσουν τα μέρη μας. «Θα συνοδέψω τις γυναίκες μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να δώσουμε εκεί τη σκυτάλη αφού περάσουμε αρχικά από Αλεξανδρούπολη και από το τελωνείο των Κήπων» τόνισε η πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Κομοτηνής  αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιείται αυτό το μεγάλο ταξίδι. «Η συγκεκριμένη δράση γίνεται για να ταρακουνηθούν οι εταιρείες που κατασκευάζουν οχήματα, εξοπλισμό,  ένδυση και αξεσουάρ καθώς το γυναικείο κοινό έχει αυξηθεί πολύ και έχουμε απαιτήσεις» υπογράμμισε η κ. Πουρνάρα τονίζοντας πως «καλούμαστε να οδηγήσουμε μηχανές δυσανάλογες του ύψους μας και αυτό είναι μία μεγάλη ανισότητα».  

Πηνελόπη Τσικούρα «Διευρύνουμε τους ορίζοντες μας μέσα από την αγάπη μας για την μοτοσικλέτα» 

Η κ. Πηνελόπη Τσικούρα υποδέχθηκε τις μοτοσικλετίστριες στον Προμαχώνα το μεσημέρι της Δευτέρας μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο «Ακρίτες» συνοδεύοντας την αποστολή μέχρι την Κωνσταντινούπολη. «Αφού τις υποδεχθήκαμε κάναμε βόλτα στη λίμνη Κερκίνη και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσικούρα υπογραμμίζοντας πως  «είναι ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους που ταξιδεύουν σε τόσες χώρες και έχουμε κοινή αγάπη για τις μοτοσικλέτες». Μάλιστα η Ελληνίδα μοτοσικλετίστρια τόνισε πως  η σκυτάλη τους ένωσε και έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν κόσμο καθώς πλέον θα κρατούν σχέσεις και επαφές. «Η χώρα μας άφησε θετικές εντυπώσεις στις  μοτοσικλετίστριες» αποκάλυψε η Πηνελόπη Τσικούρα περιγράφοντας τη διαδρομή που πέρασε από Θεσσαλονίκη, Αγία Μαρίνα, Αμφίπολη, Νέα Πέραμο, Ξάνθη και έκανε μία στάση και στην Κομοτηνή.   

Γιόσαν Γκέντινγκ «Έμεινα εντυπωσιασμένη από την ομορφιά της Ελλάδας και τον φιλόξενο κόσμο» 

Η μεγάλη της αγάπη είναι η μηχανή και καταφέρνει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, γνωρίζοντας συνεχώς νέο κόσμο. Η Γιόσαν Γκέντινγκ, καταγόμενη από την Ολλανδία αλλά μένοντας στην Σερβία, περιέγραψε τη διαδρομή που έχει κάνει και τον στόχο αυτής της σκυταλοδρομίας. «Ο στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε τις μεγάλες εταιρείες, προκειμένου να κατανοήσουν πως οι γυναίκες μοτοσικλετίστριες έχουν ανάγκη από ειδικό εξοπλισμό και δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση» αποκάλυψε η Ολλανδή μοτοσικλετίστρια, αναλύοντας στη συνέχεια τη διαδρομή που έχει γίνει. «Επισκεπτόμαστε 90 χώρες σε έναν χρόνο και γνωρίζουμε την κάθε χώρα και τον πολιτισμό ξεχωριστά» ανέφερε η Γιόσαν Γκέντινγκ, εκφράζοντας την στενοχώρια της για το γεγονός πως δεν μπορεί να περάσει η διαδρομή από το Ιράν αλλά θα συνεχιστεί κανονικά σε Πακιστάν, Ινδία και τις υπόλοιπες  χώρες του κόσμου. Επιπλέον, η Ολλανδή Μοτοσικλετίστρια επισήμανε πως θα αποτελεί πρέσβειρα της χώρας μας  από εδώ και στο εξής, καθώς έμεινε εντυπωσιασμένη από την ομορφιά της, τις διαδρομές αλλά κυρίως από τον φιλόξενο κόσμο που τις υποδέχθηκε με θέρμη.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.