Εγκαινιαζοντας τις εκδηλωσεις της νεας χρονιας

Τελευταία παρουσία για το χειμώνα του 2004 και πρώτη για τη νέα σεζόν αποτελεί η έκθεση εικαστικών του Συλλόγου «Αθηνίων», της οποίας τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου υπό την παρουσία τοπικών παραγόντων αλλά και πολιτών. Οι 31 καλλιτέχνες του Συλλόγου παρουσιάζουν τα έργα τους στην ανακαινισμένη πλέον αίθουσα Εκθέσεων της Λέσχης Κομοτηναίων. Η έκθεση θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 10:30 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 6:30 μ.μ. – 9:30 μ.μ..

Με έκθεση εικαστικών εγκαινίασαν τον κύκλο των εκδηλώσεων του 2005 τα μέλη του Συλλόγου «Αθηνίων» που γύρισαν ξεκούραστα και με νέες εικόνες από το καλοκαίρι. «Σήμερα οι 31 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους σε μια εκπληκτική αίθουσα. Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή παρουσία με τα έργα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Εκμεκτσή.

Τα θέματα της έκθεσης δίνουν τη γενική εντύπωση του ελεύθερου θέματος. «Τα θέματα είναι ελεύθερα, δε δεσμεύσαμε κανέναν, γιατί κάποιοι καλλιτέχνες ίσως και το καλοκαίρι είχαν χρόνο και να ετοίμασαν κάτι, αλλά και για να μπορούν να συμμετέχουν και οι αγιογράφοι, γιατί πολλά μέλη του συλλόγου ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος τέχνης.»

Θέτοντας περιορισμούς ως προς τον αριθμό των έργων συμμετοχής ο κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει στην έκθεση με ένα έργο. «Ο κάθε καλλιτέχνης ενδεικτικά δείχνει τη δουλειά του. Αν θέλει όμως κάποιο μέλος μας ή πέντε μέλη, ή τρία μέλη να κάνουν μια ομαδική έκθεση είμαστε πάλι κοντά τους».

Η ανακαινισμένη αίθουσα εκθέσεων της Λέσχης Κομοτηναίων δεν έχει καμιά σύγκριση με την όψη που είχε παλιά, πράγμα που σχολίασε και η κ. Εκμεκτσή. «Αξίζει να εκφράσουμε θερμά συγχαρητήρια στον κ. Βαβατσικλή, Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη χαρά για αυτό που έκανε, γιατί είναι δημιούργημα του δημάρχου μας η τόσο όμορφη αίθουσα, που πραγματικά ανέδειξε τη τέχνη. Εύχομαι η Κομοτηνή να αποκτήσει πολλές τέτοιες αίθουσες».

Η πρόεδρος του Συλλόγου έκανε λόγο και για εργαστήρι ζωγραφικής χρόνιο αίτημα του συλλόγου «Αθηνίων». «Διαθέτουμε το έμψυχο υλικό και μπορούμε να στελεχώσουμε το εργαστήρι αρκεί να βρεθεί ένας χώρος προσβάσιμος ιδιαίτερα για τα παιδιά».

Τέλος η κ. Εκμεκτσή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φίλους, τις αρχές, τους φορείς, τους συλλόγους αλλά και τα μέλη των ΜΜΕ «που μας τιμούν με την παρουσία τους».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.