Εγκαινιαστηκε το Κεντρο Φροντιδας Ηλικιωμενων Αιγειρου «Πετρος Αλμπανιδης»

Με την παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη το Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αιγείρου, «Πέτρος Αλμπανίδης». Παρόντες ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ροδόπης κ. Πεταλωτή, κ. Κυριάκου, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταμάτης, ο νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αιγείρου κ. Λίτσος, αντιδήμαρχοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στη Νομαρχία Ροδόπης κ. Αθανασιάδης, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές. Να σημειωθεί ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 392000 ευρώ.

Αμέσως μετά τον αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Κωνστάντιος, ο δήμαρχος Αιγείρου απηύθυνε χαιρετισμό συνδέοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση με τα δέκα χρόνια λειτουργίας του «Καποδίστρια», αποτέλεσμα του οποίου ήταν η δημιουργία του δήμου Αιγείρου, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δέκα χρόνια λειτουργίας του δήμου που παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι είναι ο μικρότερος δήμος στο νομό Ροδόπης, είναι ο δεύτερος στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων μετά το δήμο Κομοτηνής και απόδειξη αυτού είναι το έργο που εγκαινιάζουν.

Παρλαλληλα επεξήγησε τους λόγους για τους οποίους στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων της Αιγείρου δόθηκε το όνομα του αείμνηστου δημάρχου Πέτρου Αλμπανίδη. «Υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος Αιγείρου. Σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πηγαίνοντας να υπογράψει την προγραμματική σύμβαση του Προγράμματος «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και υπήρξε ο ιδρυτής του ΚΕΦΟ της Αιγείρου. Σήμερα δίνοντας το όνομά του σε αυτό το Κέντρο μπορούμε να πούμε ότι εξοφλούμε μία ωφελούμενη τιμή ανταποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Ο κ. Λίτσος
ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταμάτη για τη γενικότερη στήριξή του, τους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους συνεργάτες του για τη στήριξη και την προσπάθεια που έκαναν για την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στα εγκαίνια. Τέλος ο κ. Λίτσος στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόσωπο του υπουργού κ. Στυλιανίδη τονίζοντας ότι μετά από πενήντα χρόνια η Ροδόπη ευτύχησε να έχει υπουργό σε κυβέρνηση εκφράζοντας συγχρόνως τον προβληματισμό του για την τακτική των κεντρικών μέσων ενημέρωσης «να χτυπούν» το πρόσωπό του με την αιτιολογία ότι στήριξε την περιοχή του περισσότερο από τις άλλες ως υπουργός παιδείας, κάτι που δεν γίνεται με τους άλλους υπουργούς που κατάγονται από άλλες περιοχές και τις οποίες ευνοούν.

Με μία επισήμανση ξεκίνησε την ομιλία του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και η σημερινή πρωτοβουλία του κ. Λίτσου να τιμήσει την μνήμη ενός πρώην δημάρχου είναι μια μεγαλειώδης πράξη που σημαίνει ότι επιτέλους εμείς οι Θρακιώτες μάθαμε να σεβόμαστε τη συνέχεια και την ιστορία αυτού του τόπου και να αναδεικνύουμε ανθρώπους που πριν από εμάς προσέφεραν υπηρεσίες στην κοινωνία μας και στην ιδιαίτερή μας πατρίδα». Ο κ. Στυλιανίδης στάθηκε στα αποτελέσματα της συνεργασίας τοπικής κοινωνίας και τοπικής αυτοδιοίκησης στα μεγάλα και δημιουργικά έργα αφήνοντας στην άκρη τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Συνεχάρη τον κ. Λίτσο, τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αλλά και το Γενικό Γραμματέα κ. Σταμάτη, «γιατί πραγματικά από την πρώτη ημέρα που ήρθε είναι αποτελεσματικότατος στην ολοκλήρωση τοπικών έργων που καθυστερούσαν για χρόνια».


Ευχαριστώντας τον δήμαρχο Αιγείρου για τα καλά του λόγια ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «η υπόθεση διεκδίκησης στα κέντρα των αποφάσεων δεν είναι εύκολη και δεν έχει να κάνει με το κόμμα στο οποίο ανήκει κανείς αλλά με το κόμμα που εκπροσωπεί και με την κοινωνία. Είναι πολύ σημαντική βοήθεια για μένα που έτυχε να είμαι αυτός που έσπασε το αρνητικό κατεστημένο μετά από 54 χρόνια να παλεύω για να καλύψω κενά που έχουν υποστεί όλοι, διαχρονικά, διακομματικά και απ’ όλες τις κυβερνήσεις για πολλές δεκαετίες. Είναι όμως πολύ σημαντικό και για αυτό είναι πολύ ενισχυτικό να νοιώθεις ότι η τοπική κοινωνία, οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ από οποιανδήποτε θέση στέκονται στο πλευρό μας κάθε φορά που πρέπει να διεκδικήσουμε κάτι για μεγάλα ζητήματα. Και για αυτό και πετυχαίνουν αποτέλεσμα». Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε ότι με την τελευταία υπογραφή του στο Υπουργείο Παιδείας εγκρίθηκαν 100000 ευρώ για το δήμο Αιγείρου για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων του δήμου και αλλά 2750000 ευρώ για την αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου και την παράταση της τουριστικής σεζόν με φιλοξενία ψυχολογικού τουρισμού την άνοιξη, καλοκαιρινού τουρισμού κατά την περίοδο του καλοκαιριού και κυνηγετικού και εναλλακτικού τουρισμού το φθινόπωρο με νέες κατασκευές που θα γίνουν στο συγκεκριμένο χώρο. Τέλος στάθηκε στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν από το νέο υπουργείο στο οποίο ηγείται: «να ανταποδώσουμε σε αυτόν τον τόπο αυτά τα οποία του ανήκουν και έχει στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια», ενώ επεσήμανε την ανάγκη να τεθεί το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας πάνω από άλλα συμφέροντα.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών έκλεισε το χαιρετισμό του τονίζοντας ότι και από το νέο του ρόλο είναι στη διάθεσή μας «για κάθε συνεργασία και για κάθε υποστήριξη προς το δήμο Αιγείρου προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν για την περιοχή μας».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.