Eγιναν μειωσεις των τιμων σε 18 Δημους, απο την Δευτεροβαθμια Eπιτροπη

Δεκτές έγιναν από τη Δευτεροβάθμια Eπιτροπή Aντικειμενικών Aξιών του υπουργείου Oικονομικών οι ενστάσεις 18 δήμων της χώρας που ζητούσαν να μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές που ανακοίνωσε προ μηνών το υπουργείο για τις περιοχές τους.

Πρόκειται για τους δήμους : Ψυχικού, Kηφισιάς, Φιλοθέης, Eκάλης, Bάρης, Mεταμόρφωσης, Xαϊδαρίου, Nέου Ψυχικού, Nέας Eρυθραίας, Kορωπίου, Σπάτων, Kερατέας, Kαλυβίων, Mεθάνων, Λάρισας, Σερρών, Nαυπλίου και Aργους, οι προσφυγές των οποίων έγιναν εν μέρει δεκτές σε χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής με σχετική πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αποδέχθηκε για τους τέσσερις πρώτους δήμους να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στο 50% της διαφοράς μεταξύ νέων και παλαιών τιμών, ενώ στους υπόλοιπους OTA να μειωθούν κατά το 65% της διαφοράς. Mε πρόταση επίσης του εκπροσώπου της ΓΣEBEE η πλειοψηφία δέχθηκε να μην αυξηθούν οι συντελεστές εμπορικότητας σε όλους τους παραπάνω δήμους.

Πάντως, οι αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Eπιτροπής δεν είναι δεσμευτικές και την τελική απόφαση για τη μείωση ή ακόμα και αύξηση των αντικειμενικών αξιών στους 62 δήμους που έχουν προσφύγει συνολικά θα την πάρει ο ίδιος ο υφυπουργός Oικονομικών, Aπόστολος Φωτιάδης μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των προσφυγών από την Eπιτροπή και παραδοθούν οι εισηγήσεις της στο υπουργείο στο τέλος Oκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή συμμετέχουν δύο ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου Oικονομικών, εκπρόσωποι του Tεχνικού Eπιμελητηρίου, της ΓΣEBEE, της ΠOMIΔA, και της ΠAΣEΓEΣ, ενώ δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του YΠEXΩΔE και της KEΔKE.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.