Διεξαγωγη Μαθητικου Διαγωνισμου στα Μαθηματικα για μαθητες Δημοτικου

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στο πλαίσιο του περιοδικού Μικρός Ευκλείδης που εκδίδει, θα διοργανώσει τον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για μαθητές Δημοτικού.

Τις προηγούμενες χρονιές ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιήθηκε στην Αττική και σε 2 περιοχές ακόμη της χώρας συμπεριλαμβανομένου πέρυσι του Νομού μας Ροδόπης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με Απόφαση του ΥΠΕΠΘ (έγγραφο Φ14/42/33556/Γ1/ 24-03-2009 ) και θα πραγματοποιηθεί σ’ όλη τη χώρα στις 15 Μαΐου 2009, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλων των δημοτικών , και θα είναι διάρκειας 2 (δύο) διδακτικών ωρών (10.00-11.30) στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, αφού προβλεφθεί από του Δ/ντές και εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τάξεων αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και για πρώτη φορά μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με κάποιες ασκήσεις -δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες:

•θα εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε. πολλές εφαρμογές,

•θα αντιληφθούν ότι η «περίφημη δυσκολία» των μαθηματικών κρύβει ομορφιά και προσφέρει πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,

•θα χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

•Δεν έχει χαρακτήρα ανταγωνισμού και επιλογής, αλλά δημιουργικής συμμετοχής

•Για το λόγο αυτό ανάλογος είναι και ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού «Παιχνίδι και Μαθηματικά» (τον οποίο χρησιμοποίησε πέρυσι και το παράρτημα Ροδόπης.)


Ορισμένα από τα ερωτήματα-δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός θα δοθούν ως παιχνίδι, κατά το οποίο οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι. Ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό μιας λύσης σε κάποιο πρόβλημα.

Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζεται ότι «η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία δια του τοπικού παραρτήματος ΡΟΔΟΠΗΣ θα δώσει σε όλους τους μαθητές, όσο και στους δασκάλους οι τάξεις των οποίων θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, βεβαιώσεις συμμετοχών και θα βραβεύσει ένα μαθητή από κάθε σχολείο και τάξη σε ειδική τελετή βράβευσης.

Θα παρακαλούσαμε τους μαθητές και τους γονείς τους που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Διευθυντή του σχολείου τους και τους Δασκάλους τους ώστε να δηλώσουν συμμετοχή και να οργανωθεί σωστά ο διαγωνισμός .

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Ροδόπης ,τους Διευθυντές , τους Δασκάλους , αλλά και τους γονείς και προπάντων τους Μαθητές –προς όφελος των οποίων γίνεται η όλη προσπάθεια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.