Διαστασεις,4408

1ον «Ο σύγχρονος πολιτισμός Μαρία…

…ευνοεί τη συχνή εναλλαγή συντρόφων» …Πάτερ, πάλι γκόμενο βρήκε. Who is David Cameron? Economist γίναμε! «Έχουμε στιλ, έχουμε φιλοσοφία, έχουμε και ταυτότητα (εκτός από την θεία Ροδούλα, που την ταυτότητά της όπως γράψαμε την πήραν οι βούλγαροι κατακτητές μαζί με τ’ άλλα κειμήλια)»λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Κινείται ανάμεσα στη διθυραμβική αποθέωση και τη σνομπ απαξίωση. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΤΣΙ; «ποια είναι η πολιτική ατζέντα; Ελάχιστοι είναι οι ψηφοφόροι που γνωρίζουν τη θέση των υποψηφίων στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την πόλη»…ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡ ΜΟΥ; «Δε θα μπω εγώ σε περιτύλιγμα Μαρία για να πουληθώ σαν οδοντόπαστα» ΟΧΙ ΠΕΙΤΕ ΠΑΤΕΡ, ΑΔΙΚΟ ΕΧΕΙ; «Nevermind Μαρία», μου λέει κοιτώντας τις τελευταίες αποκαρδιωτικές μετρήσεις, «η πολιτική δεν είναι απαραίτητα το όχημα για να εκφραστούν οι άνθρωποι σήμερα». Πάντως πάτερ τα φαινόμενά της, η χωρίς όρια τρέλας δράση της εκφράζονται ήδη …ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΑ «ΓΛΥΚΑ» ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥΛΑΣ…

2ον Ο ΝΕΜΟ έπιασε δουλειά…

…Ναι, Ώχ! Ο ιδιοκτήτης του έδωσε να διαβάσει τους κανόνες – νόμους σωστής λειτουργίας του πωλητή…ΣΩΘΗΚΕ!

Αρθρο 1ο. Ο πελάτης έχει δίκιο.

Αρθρο 2ο. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.

Αρθρο 3ο. Στην απίθανη περίπτωση που ο προμηθευτής έχει δίκιο θα ισχύουν τα Αρθρα 1 και 2.

Αρθρο 4ο. Ο προμηθευτής είναι πάντα ευγενικός και χαμογελαστός γιατί έτσι αρέσει στον πελάτη. Αλλά δεν χάνουμε το μέτρο. Οι υπερβολές, π.χ. χτυπήματα στη πλάτη, αποφεύγονται (και απαγορεύονται). Δεν έχουμε κάνει μαζί φαντάροι με τον πελάτη. Μια θερμή χειραψία, χωρίς να του λειώσουμε τα δάχτυλα, είναι αρκετή.

Αρθρο 5ο. Κοιτάμε τον πελάτη στα μάτια, σαν να μην έχουμε να του κρύψουμε τίποτα. Κάτω από τη μέση κοιτάμε ΜΟΝΟ έξω από το χώρο εργασίας το άλλο φύλο.

Αρθρο 6ο. Δεν αποδεικνύουμε στον πελάτη, χρησιμοποιώντας διάφορους τεχνικούς όρους, ότι δεν ξέρει που παν τα τέσσερα (κάτι που συνήθως ισχύει). Κανείς δεν αγοράζει από κάποιον που είναι πολύ εξυπνότερος από τον ίδιο. Φοβάται ότι είναι εύκολο να τον κοροϊδέψει.

Αρθρο 7ο. Ο σκοπός είναι να πείσουμε τον πελάτη ότι αυτό που ζητάει εκείνος τον εξυπηρετεί λιγότερο απ’ αυτό που του προσφέρουμε εμείς. Όχι να φαίνεται ότι προσπαθούμε να του επιβάλλουμε την άποψή μας (ή, ακόμα χειρότερα, ότι αυτό που θέλει δεν το έχουμε στην αποθήκη).

Αρθρο 8ο. Εξηγούμε στον πελάτη ότι αυτό που ήθελε χτες είναι καλύτερα για διάφορους λόγους (και να μην υπάρχουν, να βρεις, άμα θέλεις να λέγεσαι πωλητής) να το περιμένει από βδομάδα. Για να μείνει ευχαριστημένος εκείνος. Μόνο αυτό μας ενδιαφέρει.

Άρθρο 9ο. Ακόμα και αν δεν πετύχουμε πώληση ισχύει το Αρθρο 4. Δείχνουμε ότι χαρήκαμε την κάθε στιγμή της συζήτησης. Περιμένουμε να απομακρυνθεί ο πελάτης για να πούμε τα δικά μας (καντήλια, μπινελίκια κ.λ.π.).

Αρθρο 10ο. Αν ξαναέρθει σε επαφή ο προηγούμενος πελάτης είμαστε ακόμα πιο χαρούμενοι και εγκάρδιοι, γιατί η στάμνα που πηγαινοέρχεται στη βρύση κάποια φορά θα σπάσει.

Αρθρο 11ο. Λίγο πριν τελειώσουμε να υπενθυμίσω ότι ο κυριότερος στόχος μας μετά την επίτευξη της πώλησης είναι αυτή να εξοφληθεί (η λεγόμενη πώληση τοις μετρητοίς). Τη φράση «επί πιστώσει» μόλις την ακούμε κουνάμε το κεφάλι δεξιά κι’ αριστερά.

Αρθρο 12ο. Ο παρών νόμος αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό και δεν δίνεται ποτέ η ευκαιρία στον πελάτη να λάβει γνώση.

3ον Έχει αλλάξει πάτερ, προσπαθεί να αποκτήσει εφόδια…

… «ΔΕ ΘΑ ΒΓΩ ΕΓΩ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ»
λέει…Τώρα που μιλάμε διαβάζει Τουρκικά, όπως το ζήτησε η Γιαννάκου:

Παιδί: Τσογλάνι

Παιδίατρος: Τσογλάν Ντοκτόρ

Κιάλια: Μπανιστήρ Μαραφέτ

Η Ποιμενική του Μπετόβεν: Μπετόβεν εφέντη Τσοπάν Αμανέ

Αποχαιρετιστήριο Γεύμα: Σιχτίρ Πιλάφ

Καπότα: Τσουτσούν Φερετζέ

Ναυμαχία: Παπόρ Καυγά

Τηλεόραση: Μπανιστήρ Ντουλάπ

Μαλακία: Τσουτσούν Νταχτιρντί

Ελικόπτερο: Σαματά Κουνούπ

What cαn I say πάτερ μου;

4ον Εδώ γελάτε…

Μια φορά ήταν μια μητέρα και είχε τρεις γιους.

Θέλοντας να δει ποιος την αγαπά πιο πολύ έκανε το εξής:

Είχε πάει στην παραλία με τον πρώτο γιο και έκανε η μητέρα πως πνίγεται.

Ο πρώτος γιος τη σώζει.

Την άλλη μέρα βρίσκει μια FERRARI έξω από το σπίτι του, και ένα γράμμα που έλεγε: “Σ’ ευχαριστώ που μ’ έσωσες, η μητέρα σου”.

Το ίδια και με το δεύτερο.

Ο τρίτος δεν την έσωσε, και η μάνα πέθανε.

Την άλλη μέρα βρίσκει τρεις FERRARI και ένα γράμμα να λέει: “Σε ευχαριστώ που μ’ έσωσες, ο πατέρας σου.”

Υ.Γ.: Ποιο είναι το ελαφρύτερο πράγμα στον κόσμο;

– Το πέος! Και με την σκέψη σηκώνεται…

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.