Ν. Κακλαμανης: Παραιτειται οποιος υπουργος δεν ψηφισει για την ισοτητα στο γαμο

Ο βουλευτής της συντηρητικής παράταξης αναφέρθηκε στις εσωτερικές «αντιστάσεις» των «γαλάζιων» στελεχών στο επικείμενο νομοσχέδιο

Η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί με τον πολιτικό γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, όπως παραδέχτηκε ο Νίκητας Κακλαμάνης.

Μιλώντας χθες στο Attica ο βουλευτής της συντηρητικής παράταξης αναφέρθηκε στις εσωτερικές «αντιστάσεις» των «γαλάζιων» στελεχών στο επικείμενο νομοσχέδιο, μετά το βέτο του Μάκη Βαρίδη, που έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας σε σχετική ρύθμιση, και τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που ξεκαθάρισε ότι δεν θα την ψηφίσει.

«Όποιος υπουργός δεν θέλει να ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης σημειώνοντας οι υπουργοί οφείλουν να ταχθούν υπέρ οποιουδήποτε σχεδίου νόμου, αφού πρόκειται για κυβερνητικές αποφάσεις.

«Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός, που διορίζει τους υπουργούς -σας το λέω γιατί έχω κάνει την κουβέντα αυτή με τους συναδέλφους μου- δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν» είπε.

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εάν η ψήφος στο σχέδιο νόμου γίνει κατά συνείδηση, όπως ο ίδιος είχε αφεθεί να εννοηθεί τον περασμένο μήνα, δεν απάντησε και αρκέστηκε να πει ότι «όλα θα γίνουν στην ώρα τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.