Διαστασεις,12/09/08

1ο Κάνε παιδιά να δεις καλό…

πάλι διεθνή διαβάζω πάτερ μου. Ένα αγόρι πέντε ετών, από τη Σερβία, ξόδεψε σε ψώνια το ποσό των 75.000 ευρώ, όταν ανακάλυψε τα χρήματα του πατέρα του που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο! Το αγοράκι πήρε τους φίλους του και πήγαν σε εμπορικό κέντρο, όπου ξόδεψε όλα τα χρήματα σε ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα και γλυκά.
Ο πατέρας του μικρού, κύριος Slobodan Markovic, επιχειρηματίας, είχε βάλει τα χρήματα σε χρηματοκιβώτιο που βρίσκονταν στο σπίτι. Ο κύριος Slobodan Markovic έπαθε σοκ, όταν είδε τον γιο του και τους φίλους του να καταφθάνουν σπίτι κρατώντας όλα αυτά τα δώρα! «Πρέπει να είχα ξεχάσει ανοικτό το χρηματοκιβώτιο. Είδε τα χρήματα και τα πήρε. Θα ζητήσω από την αστυνομία να ερευνήσει το περιστατικό, διότι είναι αδιανόητο οι καταστηματάρχες να αφήνουν ένα 5χρονο παιδί να ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα» είπε ο κύριος Markovic. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, στην πόλη Belgrade, είπε ότι θα ερευνήσουν το περιστατικό έπειτα από την καταγγελία που κατέθεσε ο πατέρας του μικρού.

2ο Αποφυλακίζουν τους… τράγους!

Στη Λαϊκή Δημοκρατία (λέμε τώρα) του Κονγκό θα αποφυλακίσουν δεκάδες …τράγους από φυλακή της Κινσάσα. Υπουργός της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας (ξανά λέμε τώρα) του Κονγκό διέταξε την αποφυλάκιση δεκάδων τράγων από φυλακή της Κινσάσα, επειδή, όπως υποστηρίζει, κρατούνται παράνομα. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Κλοντ Νιαμουγκάμπο, δήλωσε ότι εντόπισε τους τράγους στη φυλακή, στη διάρκεια επίσκεψης ρουτίνας που πραγματοποίησε εκεί. Τα ζώα επρόκειτο να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενα για την παράνομη πώλησή τους από πλανόδιους εμπόρους στο δρόμο.


Ο υπουργός δήλωσε ότι πολλοί αστυνομικοί παρουσιάζουν “κενά γνώσεων” και κρίνεται απαραίτητη η επανεκπαίδευσή τους και απέδωσε τον εγκλεισμό των τράγων στη φυλακή στην άγνοια των αστυνομικών. Άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους ιδιοκτήτες των ζώων, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στην φυλακή, καθώς και ποια ποινή επρόκειτο να επιβληθεί στα ζώα σε περίπτωση που κρίνονταν ένοχα!

3ο Τετρακόσια αριστουργήματα «διηγούνται» 11 αιώνες Ιστορίας στη μεγαλύτερη έκθεση για το Βυζάντιο στο Λονδίνο – με γενναία ελληνική συμμετοχή. Την ώρα που ο Κώδικας Ντα Βίντσι αναζητούσε το Άγιο Δισκοπότηρο, το πολύτιμο σκεύος βρισκόταν σε μια προθήκη του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Ή μήπως όχι; «Την ιστορία του θα τη ζήλευε και ο Νταν Μπράουν. Το Δισκοπότηρο της Αντιόχειας, που ο θρύλος λέει πως ήταν το δισκοπότηρο του Μυστικού Δείπνου, ήταν πιθανότατα… φωτιστικό!», λέει η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και επιμελήτρια του Μουσείου Μπενάκη, Μαρία Βασιλάκη, μιλώντας για τα πόσα μπορεί να μάθει κάποιος από την εντυπωσιακή έκθεση της Royal Αcademy of Αrts με το Μουσείο Μπενάκη «Βyzantium 330-1453». Έκθεση την οποία συνεπιμελείται με τον καθηγητή στο Ινστιτούτο Courtauld του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Ρόμπιν Κόρμακ. Και τούτη η ανατροπή δεν είναι η μόνη που προκύπτει από την έκθεση των 400 εκθεμάτων – τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ευρώπη τα τελευταία 50 χρόνια με θέμα το Βυζάντιο. «Μια ελεφαντοστέινη λαβή θεωρούνταν πως ανήκε στο σκήπτρο του αυτοκράτορα Λέοντος Σοφού, αλλά τελικά αποδεικνύεται πως ήταν λαβή από χτένι», συνεχίζει η κ. Βασιλάκη. Η έκθεση «Βyzantium 330-1453» εγκαινιάζεται στις 25 Οκτωβρίου, στη Royal Αcademy of Αrts και ήδη η Θεία Ροδούλα έβγαλε εισιτήριο, θέλει, λέει, να θυμηθεί την παιδική της ηλικία…

4ο Εδώ γελάτε…

Ο σύζυγος ρωτάει τη γυναίκα του:

«Τι σου αρέσει πάνω μου; Το όμορφο πρόσωπό μου ή το εξαιρετικό μου κορμί;»

«Η αίσθηση του χιούμορ που έχεις», του απαντά εκείνη.

Υ.Γ.

«Ει θέλεις τέλειος είναι, ύπαγε, όσα έχεις πώλησον και δος πτωχοίς, και έξεις θησαυρόν εν ουρανώ, και δεύρο ακολούθει μοι»…

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.