Διαστασεις,07/08/2008

1ο Η αλήθεια πάτερ μου είναι ότι η ζωή σε διδάσκει συνέχεια…

… να, χθες, ένας φιλομαθής άνθρωπος περπατούσε στο δάσος. Ξαφνικά βλέπει στον δρόμο του μια τεράστια τρύπα στη γη. Κοιτάζει κάτω και δεν μπορεί να δει τον πάτο της. Τον άνθρωπο παίρνει μεγάλη περιέργεια, παίρνει αυτός μια πέτρα και την πετάει εκεί. Δεν ακούει τίποτα.


– Πωπώ, πρέπει να είναι βαθύ, λέει ο φιλομαθής ο άνθρωπος μας και πάει να βρει κάτι πιο μεγάλο για να κάνει το πείραμα της προκοπής. Βρίσκει μια μεγάλη πέτρα και την πετάει στον λάκκο βγάζοντας το κινητό του και ανοίγοντας το χρονόμετρό του για να μετρήσει μετά από τον γδούπο της πέτρας το βάθος του λάκκου. Δεν ακούει τίποτα. Πάει να ψάχνει να βρει κάτι πιο κατάλληλο για το πείραμά του. Το βρίσκει εύκολα και γρήγορα. Αυτό είναι ένα κομμάτι από την σιδηροτροχιά που ζύγιζε περίπου 50 κιλά. Με πολύ κόπο το κουβαλάει και το πετάει στον λάκκο ξανανοίγοντας το χρονόμετρο. Δεν ακούει τίποτα. Μετά από πέντε περίπου λεπτά παρουσιάζεται μια κατσίκα τρέχοντας και βουτάει στον λάκκο.

– Αυτό είναι, λέει ο φιλομαθής ο άνθρωπός μας, όταν πέσει σίγουρα θα σπάσει τα πόδια της και θα βελάζει δυνατά. Και ξανανοίγει το χρονόμετρο του κινητού του.

Μετά από πέντε περίπου λεπτά παρουσιάζεται ένας άλλος (όχι και τόσο φιλομαθής) άνθρωπος και φωνάζει:

– Έλα βρε φίλε, μήπως είδες καμιά κατσίκα εδώ κοντά;

– Ναι, είδα μία, βούτηξε στον λάκκο αυτό…

– Περίεργο, λέει ο άλλος (όχι και τόσο φιλομαθής) άνθρωπος, ήταν δεμένη σ’ ένα βαρύ κομμάτι σιδηροτροχιάς…

Η ζωή σε διδάσκει συνέχεια ότι όλο και κάποιος φιλομαθής παπάρας θα σου κάνει τη ζωή πιο δύσκολη από ό,τι είναι…

2ο Για την τιμή της βενζίνης…

… τι να πω; Μήπως θα τα ακούσουν οι βενζινοπώλες; Πάντα τελευταίοι μαθαίνουν ότι στον υπόλοιπο κόσμο σημειώθηκε πτώση στην τιμή του πετρελαίου… Ενώ κάθε αύξηση στην τιμή του αργού πετρελαίου φτάνει στα βενζινάδικα σε μηδενικό χρόνο, η μείωση των διεθνών τιμών σέρνεται και αργοπορημένη φτάνει –αν φτάνει– στις αντλίες.
Αυτό σημαίνει ότι στην αλυσίδα διύλισης, διανομής και λιανικής πώλησης της βενζίνης κάποιοι αισχροκερδούν σε βάρος των καταναλωτών…Κι εγώ έλεγα τι κάνουν, όταν οι πρατηριούχοι μου πιάνουν τον κώλο; ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ!

Ευτυχώς, πλήρωσα κάτι παραπάνω, αλλά το έμαθα…

3ο Δύσκολες οι τελευταίες μέρες πάτερ μου…

… Σκέφτηκα πολύ (γράφουμε και καμιά ανακρίβεια πού και πού), με βοήθησε και η θεία Ροδούλα,που ήταν συνέχεια κοντά μου, (μαρτύριο όντως)… «Μια εταιρία Μαρία παιδί μου, ψάχνει να προσλάβει τον πιο αισιόδοξο άνθρωπο… και μετά από πολλά βιογραφικά και συνεντεύξεις καταλήγει σε 3 υποψήφιους στους οποίους κάνει την εξής ερώτηση:


Τι θα θέλατε να πουν για εσάς στην κηδεία σας.

Λέει ο πρώτος:

– Να σηκωθεί κάποιος και να πει… O Παύλος έζησε μια γεμάτη ζωή, είχε μόνο φίλους που όλοι τον αγαπούσαν και θα μας λείψει όσο κανένας άλλος.

Λέει ο δεύτερος:

– Να σηκωθεί κάποιος και να πει… O Νίκος ήταν ένα παράδειγμα πατέρα, συζύγου, αδελφού. Ένας σωστός οικογενειάρχης με αρχές, άριστος στη δουλειά του παράδειγμα προς μίμηση.

Λέει και ο τρίτος:

-Να σηκωθεί κάποιος και να πει… Ρε σεις ο Παναγιώτης ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ!

Αυτά και άλλα πολλά έλεγε το στόμα της τις τελευταίες 48 ώρες. Για να γλιτώσεις από την παράνοια πάτερ, θα πρέπει να έχεις παρανοήσει πιο πριν…

4ο Εδώ γελάτε…

– Η κυρία Ανοιχτομάτη; Σας τηλεφωνούμε από το νοσοκομείο. Ελάτε γρήγορα, τον άντρα σας τον πάτησε ένας οδοστρωτήρας.

Λίγο αργότερα στην είσοδο του νοσοκομείου:

– Είμαι η κυρία Ανοιχτομάτη. Σε ποιο δωμάτιο είναι ο άντρας μου;

– Μισό λεπτό, κυρία μου, να κοιτάξω… Α, μάλιστα, Νο 11, 12, 13 και 14.

Υ.Γ.

«Ή είμαι σωστός σε λάθος κόσμο ή λάθος σε σωστό»

Μαρία Νικολάου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.