Διαμαρτυρια υποψηφιου δημαρχου Σταματη Μαρουδα

Για έλλειψη αντικειμενικής δημοσιογραφίας διαμαρτύρεται ο κ. Μαρούδας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση Κομοτηνής» με βάση δύο περιστατικά που αφορούν στο συνδυασμό του. Σε σχετικό δελτίο τύπου τονίζονται τα εξής: «Πανικό και σύγχυση εξακολουθεί να προκαλεί η μεγάλη απήχηση που βρίσκει και η αποδοχή που συναντά ο συνδυασμός «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Σταμάτη Μαρούδα.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθούν δύο περιστατικά την ημέρα Κυριακή 24/9/2006 της κατάθεσης των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο Ροδόπης.

1.Δημοσιογράφος ρωτάει μόνο τον κ. Μαρούδα αν αληθεύουν οι φήμες ότι κατατέθηκε ο συνδυασμός το μεσημέρι, επειδή συναντούσε τάχατες δυσκολίες να τον καταρτίσει.

Κι αυτή η τάχατες αθώα ερώτηση, από ενδιαφέρον δήθεν για την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών, έπαιξε στο δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού.

Γιατί η ερώτηση δεν απευθύνθηκε στον κ. Δαμιανό που κατέθεσε συνδυασμό με οριακό αριθμό τοπικών συμβουλίων και 57 υποψήφιους στο σύνολο, έναντι 87 του κ. Μαρούδα και με όλα τα τοπικά καλυμμένα. Γιατί δεν απευθύνθηκε στον κ. Κωτσάκη που μέχρι την κατάθεση δεν ανακοίνωσε κανένα όνομα επίσημα, προφασιζόμενος άσκηση πιέσεων προς τους υποψηφίους, όντας κυβερνητικός συνδυασμός (αν είναι δυνατόν). Ή προς τον κ. Βαβατσικλή, που δυο μέρες πριν την κατάθεση ανακοινώνει ελλιπή τοπικά συμβούλια.

Επειδή κατατέθηκε ο συνδυασμός δυο ώρες αργότερα, από τους υπόλοιπους έχει βάση μια τέτοια ερώτηση; Συνιστά αυτή η ερώτηση, μόνο στον κ. Μαρούδα, αντικειμενική δημοσιογραφία;

2. Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων, που παρουσιάζονταν οι υποψήφιοι που κατέθεταν τους συνδυασμούς τους, κάτω από το όνομα μόνο του κ. Μαρούδα βγήκε λεζάντα «υποψήφιος του ΚΚΕ», όταν είναι σε όλους γνωστό ότι ο κ. Βαβατσικλής έδωσε μάχη για να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ έναντι του κ. Δαμιανού, ο οποίος τελικά στηρίζεται από τον «ΣΥΝ», ο κ. Κωτσάκης πήρε το χρίσμα από τη Ν.Δ. έναντι τριών άλλων στελεχών της Ν.Δ.

Γιατί λοιπόν, βγήκε λεζάντα μόνο στον κ. Μαρούδα;

Ο κ. Μαρούδας και η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» δεν έκρυψε τη στήριξή της από το ΚΚΕ και το ΔΗ.Κ.ΚΙ. Να τι λέει η σχετική παράγραφος της προγραμματικής διακήρυξης του συνδυασμού: «δεν είμαστε παράρτημα κανενός κόμματος, όμως μας στηρίζει το ΚΚΕ και το ΔΗ.Κ.ΚΙ. και άλλες προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα και το θεωρούμε τιμή μας αυτό. Οι συνεργασίες είναι ένα φαινόμενο συνηθισμένο, στα πολιτικά ήθη και πράγματα της περιοχής μας.» Το 1990 στα πλαίσια του Δήμου Κομοτηνής συνεργάστηκε το ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της νεοσύστατης τότε «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ». Το 2002 το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ στις Νομαρχιακές εκλογές κλπ.

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι τι κάνεις ή ποιες είναι οι δεσμεύσεις σου σχετικά με αυτά τα ζητήματα, που είναι οι βασικές αιτίες της υποβάθμισης της ζωής των Δημοτών. Σ’ αυτό το σημείο, η φωνή μας διαφέρει ριζικά από όλους τους άλλους, που δεν έκαναν τίποτε, ούτε δεσμεύονται να κάνουν.

Όσο για τα λεγόμενα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, που επιχειρούν οι αντίπαλοί μας, ένα έχουμε να πούμε. Ματαιοπονούν. Σύντομα θα γίνουν μπούμερανγκ σε βάρος τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.