Διαμαρτυρια των εργαζομενων της Softex στο Υπ. Αναπτυξης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη SOFTEX, διεκδικώντας την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στη Δράμα, καθώς επίσης και τη διακοπή της δίμηνης διαθεσιμότητας, στην οποία έχουν τεθεί πάνω από 400 εργαζόμενοι.

Στην προηγούμενη συγκέντρωσή τους, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει ότι, εάν δεν δοθεί λύση σχετικά με την ανάκληση της απόφασης διαθεσιμότητας ως τη Δευτέρα (χτες), όπως είχε δεσμευτεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Δ.Καλαφάτης, θα προχωρούσαν σε νέο συλλαλητήριο σήμερα.

Ο πρόεδρος του Eργατοϋπαλληλικού Kέντρου Nομού Δράμας, M. Γαλανόπουλος και οι επικεφαλείς των δυο εργασιακών σωματείων της SOFTEX είχαν τότε ζητήσει από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, προκειμένου να λειτουργήσουν παραγωγικά τα εργοστάσια της επιχείρησης στη Δράμα, να πραγματοποιηθούν επενδύσεις και να σταματήσουν οι διαθεσιμότητες των εργαζομένων.

Eκπρόσωποι των εργαζομένων, εξάλλου, είχαν στις αρχές του Οκτωβρίου συνάντηση στην Aθήνα με τον υφυπουργό Aνάπτυξης Δ. Kαλαφάτη, από τον οποίο ζήτησαν την άμεση καταγγελία της σύμβασης πώλησης της Xαρτοποιίας και να δοθεί σε άλλους επενδυτές ώστε να καταστεί βιώσιμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.