Δεικτες επικινδυνοτητας για το οδικο δικτυο σε ολη τη χωρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας για το επίπεδο οδικής ασφάλειας των 51 νομών της χώρας ο Νομός Ροδόπης περιλαμβάνεται στην κατηγορία των περιοχών μέτριας επικινδυνότητας, μαζί με τους νομούς Τρικάλων, Ξάνθης, Εύβοιας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Χίου, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Έβρου, Δράμας, Κερκύρας και Ηρακλείου.

Ενδιαφέρονται συμπεράσματα για το επίπεδο οδικής ασφαλείας των νομών της χώρας μας προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Ζαπουνίδης, σε συνεργασία με τον αστυνόμο και υποψήφιο διδάκτορα κ. Μιχάλη Νικολαράκη, καθώς και με τον διδάκτορα Μιχάλη Δούμπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ευρυτανία αποδείχτηκε η πιο ασφαλής περιοχή της Ελλάδας, με μηδενικό αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων.

Ο Νομός Κορίνθου παρουσιάζει την ίδια στιγμή το πιο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της χώρας, όπου κάθε χρόνο σημειώνονται δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα.

Στην πρώτη θέση των περιοχών υψηλής επικινδυνότητας εκτός από το Νομό Κορίνθου εντάσσονται οι Νομοί Αττικής (το υπόλοιπο Αττικής), Φθιώτιδας, Ημαθίας, Καρδίτσας, Καβάλας, Κοζάνης, Χαλκιδικής, Αργολίδας, Κυκλάδων, Ιωαννίνων, Ηλείας, Αχαίας , Κιλκίς, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Σερρών και Αιτωλοακαρνανίας.

Στην κατηγορία με την χαμηλότερη επικινδυνότητα βρίσκονται οι Νομοί Δωδεκανήσου, Φωκίδας, Σάμου, Λάρισας, Χανίων, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Πέλλας, Λέσβου, Καστοριάς, Λασιθίου, Λευκάδας, Άρτας, Γρεβενών, Φλώρινας και Ευρυτανίας.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.